ΠΑΣΟΚ: Αδρανεί η κυβέρνηση Τσίπρα

ΠΑΣΟΚ: Αδρανεί η κυβέρνηση Τσίπρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδράνεια και ανυπαρξία οποιασδήποτε παρέμβασης στο προσφυγικό ζήτημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση του φαινομένου, αποδίδουν στην κυβέρνηση από τη Χαρ. Τρικούπη. Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη διαπιστώνουν ότι πέρα από «γενικόλογες» κατηγορίες εναντίον των Ευρωπαίων και των ρητορικών σχημάτων που χρησιμοποιούνται τόσο από τον πρωθυπουργό, όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης, η πραγματική παρέμβαση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό παραμένει μηδαμινή. Ως απόδειξη αυτού του ισχυρισμού, από τη Χαρ. Τρικούπη ανασύρουν τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. Κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι χρέωσε την Ελλάδα με «επώδυνα και δυσβάσταχτα για τη χώρα μέτρα», όπως είχε κάνει και λίγους μήνες νωρίτερα για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. «Δεν μπορείτε με τα ατυχή σχήματα λόγου στη Βουλή να καλύψετε τα δικά σας λάθη και τις παραλείψεις των κυβερνήσεών σας», τονίζουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν «μπορεί να επιτιμάτε σήμερα τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα παράλια των νησιών του Αιγαίου υπάρχει και το δικό σας αποτύπωμα μη μεταναστευτικής πολιτικής και ανικανότητας».

Κριτική και από τη ΔΗΜΑΡ

Αντίστοιχη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος, έπειτα από τη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα. «Η Ελλάδα μεταβάλλεται χωρίς δυνατότητα επιλογής σε αποθήκη ψυχών εξαιτίας της έλλειψης ξεκάθαρης εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς στρατηγικής», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχαρόπουλος και επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί «άμεσα» συμβούλιο μεταναστευτικής πολιτικής «το οποίο να προετοιμάσει τις βέλτιστες λύσεις του προβλήματος». Γενικώς, στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους τους οποίους δεν μπορεί και, σε πολλές περιπτώσεις, δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει, γι’ αυτό και κινείται με τη δύναμη της αδράνειας. Η κατάσταση αυτή, εκτιμούν στη Χαρ. Τρικούπη, είναι εξαιρετικά πιθανό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και γι’ αυτό επιθυμούν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή