Γεννηματά: Βοήθεια από Ε.Ε. στο προσφυγικό

Γεννηματά: Βοήθεια από Ε.Ε. στο προσφυγικό

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη αποσύνδεσης του προσφυγικού από τα θέματα που αφορούν τα χρηματοοικονομικά προβλήματα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα επισήμανε στον κ. Μάρτιν Σουλτς, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε επί τούτου χθες ότι η βοήθεια που πρέπει να λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό φαινόμενο «δεν πρέπει να συμψηφίζεται με τα άλλα θέματα που απασχολούν τη χώρα». Η κ. Γεννηματά μετέφερε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προτάσεις του κόμματός της για το προσφυγικό και επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παρέμβει άμεσα «ώστε τα βασικά κέντρα καταγραφής να δημιουργηθούν στην Τουρκία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία και η διακίνηση των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται από εκεί με “επίσημο” και ασφαλή τρόπο».

Ετσι, όπως είπε, θα αποφεύγεται η επικερδής για τους διακινητές, αλλά επικίνδυνη για τους πρόσφυγες, οδός της μεταφοράς από την Τουρκία στο Αιγαίο. «Η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Με προτεραιότητα τις πιο ευάλωτες ομάδες. Κανένα παιδί δεν πρέπει να επιβιβάζεται στις βάρκες του θανάτου», είπε, χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε στον κ. Σουλτς την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς και ζήτησε τη βοήθειά του για τη διαμόρφωση ενός επενδυτικού κλίματος. «Η ύφεση δεν μπορεί να πνίγει άλλο τη χώρα μας και οι εταίροι μας οφείλουν να κατανοήσουν αυτήν την αναγκαιότητα», δήλωσε ενδεικτικά έπειτα από τη συνάντησή της με τον κ. Σουλτς.

Τροπολογία

Χθες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε στη Βουλή μια τροπολογία για επαναφορά του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού στα 1.500 ευρώ, με παράλληλη πρόβλεψη για την προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Χθες το πρωί συνεδρίασε και το συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ με σκοπό τον προγραμματισμό των τροπολογιών, αλλά και τη σταδιακή διαμόρφωση της στάσης ενόψει των επόμενων προαπαιτουμένων που θα πρέπει σύντομα να ψηφιστούν. Η γενική τάση στο εσωτερικό του κόμματος είναι αρνητική, αν και υπάρχει μια συνολική συζήτηση περί του αν το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του μπορεί να βελτιώσει κάποια νομοθετήματα διά τροπολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή