ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Μια ενδεχόμενη τρίτη εκλογική ήττα θα πλήξει την ενότητα της ΝΔ

2312s05kyrmits1-thumb-large-thumb-large

Τη δημιουργία προοπτικής νίκης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την αποφυγή μιας τρίτης εκλογικής ήττας του κόμματος έθεσε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας ο υποψήφιος πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ).

«Αν κάτι υπονομεύει την ενότητα της παράταξης είναι μια ενδεχόμενη τρίτη εκλογική ήττα από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα προς το παρόν το βασικό ερώτημα έχει να κάνει με το αν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια προοπτική νίκης ή όχι», δήλωσε ο κος Μητσοτάκης.

«O κ. Μεϊμαράκης δεν δίνει προοπτική νίκης. Δεν θεωρώ ότι έχει το σχέδιο και το όραμα να διευρύνει τη ΝΔ σε πολίτες που θα την ψηφίσουν. Αν πίστευα ότι είναι πιο κατάλληλος δε θα είχα πρόβλημα να στοιχηθώ από πίσω του. Η περίπτωση του κου Μεϊμαράκη δεν είναι προοπτική νίκης, δοκιμάστηκε και έχασε», συμπληρώνοντας ότι «Εγώ την επόμενη μέρα θα είμαι στρατιώτης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να συμμετέχω σε ένα αρχηγικό σχήμα αν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του κόμματος».

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του κου Τζιτζικώστα ο κος Μητσοτάκης είπε «Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που έχουμε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, αν και όπως είπε ο ίδιος ο κος Τζιτζικώστας αυτό το θεωρεί πλεονέκτημα. Ακόμα και ο κος Τσίπρας στη βουλή καταξιώθηκε. Ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι στο κοινοβούλιο και να έχει και εμπειρία μέσα σε αυτό».

«Ο κ. Τζιτζικώστας κρύβεται πίσω από την άρνηση του κ. Μεϊμαράκη για δημόσια συζήτηση. Ας κάνουμε συζήτηση οι τρεις μας. Έχω ζητήσει από τον κ. Μεϊμαράκη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για να μιλήσουμε για τις ιδέες μας», είπε αναφερόμενος στο ντιμπέιτ πριν τις εκλογές. 

Μιλώντας για την επικαιρότητα και την μείωση των φόρων είπε ότι εάν θέλουμε να είμαστε πειστικοί πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε και στοχευμένα ισοδύναμα μέτρα.