Σκληρή γραμμή από το Ποτάμι

Σκληρή γραμμή από το Ποτάμι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είπαμε “παρών” στον νόμο σας, αλλά θα καταψηφίσουμε όλα τα πελατειακά και επιζήμια μέτρα που παίρνετε και θα υπερψηφίσουμε μόνον τα λίγα χρήσιμα. Διότι τα προαπαιτούμενα που μας καλείτε να ψηφίσουμε είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόντα της ανικανότητάς σας, της ιδεοληψίας σας, των ψεμάτων σας».

Με τον σκληρό αυτό τρόπο και δηλώνοντας επί λέξει ότι «το Ποτάμι θα είναι στο εξής απέναντι στην κυβέρνηση» ο κ. Στ. Θεοδωράκης περιέγραψε χθες στη Βουλή τη στάση του κόμματός του, όχι μόνον στο επίμαχο ν/σ που συζητείται στην Ολομέλεια, αλλά και σε όλα τα επόμενα που θα έρθουν ως απόρροια του νέου μνημονίου. Επικαλέστηκε μάλιστα ουκ ολίγες δηλώσεις των κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί, αλλά και κατοπινές παραδοχές της κυβέρνησης, για να υπογραμμίσει ότι με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα επιβλήθηκαν τα νέα υφεσιογόνα μέτρα στην Ελλάδα και υπενθύμισε τις δικές του εκκλήσεις να υπογραφεί η συμφωνία πριν η κυβέρνηση κλείσει τις τράπεζες, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αν μας είχατε ακούσει, πολλά από αυτά που προωθείτε με συνοπτικές διαδικασίες θα τα είχαμε αποφύγει». Επιδιώκοντας παράλληλα να διαλύσει την αίσθηση ότι το κόμμα του αμφιταλαντεύτηκε ως προς τη στάση του στο επίμαχο ν/σ, άφησε να εννοηθεί ότι πολλοί παρεξηγούν το Ποτάμι, διότι «έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε υπεύθυνα και μακριά από τον δρόμο της δημοφιλούς άγονης πολιτικής» και προανήγγειλε ότι στο εξής θα στηρίζει «μόνον τα αναγκαία μέτρα και όχι τα λάθη της κυβέρνησης».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και για το προσφυγικό. Κατήγγειλε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα ότι απέκρυψε από τον Μάρτιν Σουλτς τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη Μυτιλήνη. «Δεν εξηγείται αλλιώς ότι συνοδεύοντάς τον επέλεξε να μεταβεί στο Κέντρο Πιστοποίησης Μόρια αποφεύγοντας τη διαδρομή μέσα από το λιμάνι», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Θεοδωράκης και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «ξενάγησε τον κ. Σουλτς σε έναν υποδειγματικά περιποιημένο χώρο με περίπου 50 καταγεγραμμένους Σύρους πρόσφυγες, ενώ λίγα μέτρα παραπέρα περίπου 4.000 Αφγανοί και υπήκοοι άλλων εθνοτήτων-μετανάστες συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες μέσα σε σωρούς σκουπιδιών περιμένοντας την καταγραφή τους από ελάχιστους ηρωικά εργαζόμενους ανθρώπους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή