Κριτική ΠΑΣΟΚ για αγρότες και ασφαλιστικό

Κριτική ΠΑΣΟΚ για αγρότες και ασφαλιστικό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως απόδειξη προχειρότητας και ανεπάρκειας της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε στις ποικίλες αστοχίες του πολυνομοσχεδίου και επέκρινε την κυβέρνηση για κάποιες πρωτοβουλίες. Συγκεκριμένα, για τις παλινωδίες στο ασφαλιστικό αλλά και για πιο ειδικά θέματα, όπως η φορολόγηση των αγροτών, οι «κομματικές παρεμβάσεις στα υπηρεσιακά συμβούλια στον χώρο της παιδείας» και η εξοντωτική φορολόγηση των μικροζυθοποιών. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ούτε και να αυξηθεί στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε την «απουσία κάθε πρόβλεψης για τα “κόκκινα δάνεια”» και ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μην κάνει πίσω στις ρυθμίσεις του νόμου του 2010 για την προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών. Επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν πολίτες που βίωσαν την κρίση, που πραγματικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δάνειά τους, να ζουν σε καθεστώς αγωνίας μην ξεσπιτωθούν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη» και πρόσθεσε πως αναφέρθηκε εκτενώς επ’ αυτού στις συναντήσεις που είχε με τους κ. Μάρτιν Σουλτς και Πιερ Μοσκοβισί. Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε σφοδρότατα και εναντίον του κ. Ν. Φίλη, τον οποίο κατηγόρησε για «πολιτικά αφελείς και εθνικά επικίνδυνα δηλώσεις». Καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του κ. Γ. Κουμουτσάκου «από ελάχιστους της ακροδεξιάς που καμία σχέση δεν έχουν με τον Ποντιακό Ελληνισμό» και ζήτησε από τον κ. Φίλη να σκεφτεί «ποιος τρέφει τον διχασμό και δίνει αφορμές στις ακροδεξιές λογικές». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα πρέπει να λάβει έκτακτη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι και η κυβέρνηση δεν πρέπει να επαναπαυθούν στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι Ελληνες πολίτες, καθώς «κάποιοι καιροφυλακτούν για να δημιουργήσουν εστίες έντασης, ξενοφοβία και ρατσισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή