Χριστοδουλίδης: Στο χέρι της Αγκυρας η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Χριστοδουλίδης: Στο χέρι της Αγκυρας η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η Τουρκία έχει υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να υλοποιήσει και πως εναπόκειται αποκλειστικά στην 'Αγκυρα, εάν θα προχωρήσει η ενταξιακή της διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι στην έκθεση της Κομισιόν επιχειρείται απενοχοποίηση της Τουρκίας στο Κυπριακό, ο Κύπριος εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντίγραφο της έκθεσης.

«Θα δούμε την έκθεση» και θα προχωρήσουμε σε διαβήματα αναλόγως του περιεχομένου, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης ο οποίος αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες έναντι της Τουρκίας, σημείωσε ότι επιχειρείται να δοθεί μία καλή εικόνα για την Αγκυρα, λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η χώρα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή