Η Αθήνα καθυστερεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, γράφει ο γερμανικός Τύπος

Η Αθήνα καθυστερεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, γράφει ο γερμανικός Τύπος

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση 2 δισεκ. ευρώ βοήθειας προς την Ελλάδα απασχολούν τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος βλέπει καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και άρα στην εκταμίευση της δόσης.

«ΟΙ πιστωτές απαιτούν γρήγορες μεταρρυθμίσεις για τα δισεκατομμύρια της βοήθειας», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

«Στο πρόγραμμα διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας υπάρχουν καθυστερήσεις», επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί ότι γι' αυτό τον λόγο οι πιστωτές αυξάνουν την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τα 10 δισεκ. για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών ότι «ελπίζω ότι μπορεί να προχωρήσει μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Όπως σημειώνει η Suddeutsche Zeitung ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εκπληρώσει όλους του όρους. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες τελικά θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα από όσα αναμενόταν αρχικά.

Εξάλλου η Handelsblatt τονίζει ότι κατά το χθεσινό Eurogroup κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος, καθώς η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ζήτημα των τραπεζών», εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ανέβαλαν χθες την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκ. ευρώ, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel.

Στο άρθρο του με τίτλο: «Οι υπουργοί Οικονομικών καθυστερούν τη βοήθεια προς την Ελλάδα», το περιοδικό εξηγεί ότι παρόλο που επί εβδομάδες επικρατούσε ηρεμία αναφορικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τώρα η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Το οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche σχολιάζει ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα συνεχίζονται. Όμως θα πρέπει να δοθεί σύντομα το πράσινο φως για την επόμενη δόση βοήθειας. Στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο, για μια ακόμη φορά, για μια αποφασιστικής σημασίας εβδομάδα.

Τέλος, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος n-tv επισημαίνει ότι «η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για τα δισεκατομμύρια». Και συνεχίζει: «Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει για τη γρήγορη εκταμίευση των 2 δισεκ. ευρώ (…) όμως οι διεθνείς πιστωτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει εκπληρώσει ακόμη όλους τους όρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT