Η Βουλή εγκρίνει τον προϋπολογισμό

Η Βουλή εγκρίνει τον προϋπολογισμό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μειωμένο, σε σχέση με τον περυσινό, κατά 3.906.000 ευρώ προϋπολογισμό της Βουλής, συζητεί και εγκρίνει η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από τα επιμέρους κονδύλια, η μείωση προέρχεται αυτή τη φορά κυρίως από τις περικοπές στη βασική βουλευτική αποζημίωση, καθώς και από ορισμένα άλλα ποσά που συνδέονται με το κόστος βουλευτικών «παροχών», όπως η μίσθωση αυτοκινήτων και τα έξοδα κίνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η βασική βουλευτική αποζημίωση από τα 5705 ευρώ θα είναι πλέον περίπου 5130 ευρώ.

Μείωση ποσού ύψους 170 χιλιάδων ευρώ, εντοπίζεται και στο ποσό που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό των υπαλλήλων της Βουλής. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «η μείωση οφείλεται στη φυσιολογική αποχώρηση υπαλλήλων (συνταξιοδότηση), καθώς και στον περιορισμό του αριθμού των αποσπασμένων».

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της έγκρισης του Προϋπολογισμού της Βουλής, τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας που έλαβαν το λόγο, αναφέρθηκαν στο κλίμα αντικοινοβουλευτισμού που έχει καλλιεργηθεί, ορισμένοι –κυρίως από την αντιπολίτευση- εξέφρασαν προβληματισμό για τη στάση της εκτελεστικής εξουσίας, ενώ όπως αναμενόταν η Χρυσή Αυγή διά στόματος Ευ.Καρακώστα εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά σφοδρή επίθεση στο σύνολο των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή