Τις κασέτες θα ζητήσει ο Γ. Πανούσης

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «εμπιστεύομαι μόνο τον κ. Τσίπρα» και επισημάνσεις ότι τον «κυνηγούσαν» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ή πως είναι σχεδιασμένη η σε βάρος του επίθεση από μέλη της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γ. Πανούσης μιλώντας χθες σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσέδωσε νέες πολιτικές διαστάσεις στην υπόθεση των καταγγελιών του, σχετικά με τις σε βάρος του απειλές. Παράλληλα, προαναγγέλλοντας ότι σήμερα θα ζητήσει από την αρμόδια εισαγγελική αρχή να του παραδοθεί το ηχητικό υλικό των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, το περιεχόμενο των οποίων διαθέτει μόνο εντύπως από παλαιότερη υπηρεσιακή ενημέρωσή του, εξέφρασε την ελπίδα το υλικό να μην έχει καταστραφεί, διότι κάτι τέτοιο θα διεύρυνε τη σοβαρότητα του όλου ζητήματος.

Τόσο οι τοποθετήσεις αυτές του πρώην υπουργού όσο και οι συγκρουσιακές διαθέσεις με τις οποίες προσήλθαν στη συνεδρίαση βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης διαμόρφωσαν κλίμα μεγάλης έντασης στη συνεδρίαση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το εάν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είχαν, έχουν ή όχι σχέσεις με την τρομοκρατία. Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν οι ιδιαίτερα φορτισμένες εντάσεις στις λεκτικές αντιπαραθέσεις του κ. Πανούση με την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοχοποιούμαι, με δέρνουν από Αριστερά», είπε ο κ. Πανούσης. Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στις καταγγελίες του η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες, είπε: «Διαχειρίζονται λάθος το ζήτημα. Προσπάθησα να κατεβάσω τους τόνους και να δω τον κ. Τσίπρα. Μόνο στον κ. Τσίπρα έχω εμπιστοσύνη. Ποιος υπουργός έχει δεχθεί επιθέσεις από το κόμμα που έχει αναδειχθεί. Επιμένω ότι πρέπει να δω τον πρωθυπουργό», επανέλαβε ο κ. Πανούσης, για να συνεχίσει: «Περίμενα από κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να είναι μαζί μου για να χτυπήσουμε το παρακράτος. Περίμενα από τον πρωθυπουργό να με φωνάξει και να με ρωτήσει». Και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η υπεραντίδραση της κυβέρνησης. Γιατί το κάνουν; Ή είναι τσαμπουκάς ή κάτι άλλο φοβούνται που δεν ξέρω. Είναι σχεδιασμένη η αντίδραση. Δεν είμαι ήρωας ή μάγκας. Απλά δεν φοβάμαι. Ολο το σύστημα φοβάται».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είπε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, που τον χαρακτήρισε φίλο του επί 30 έτη, σημειώνοντας ότι παρουσίασε τα στοιχεία στον πρωθυπουργό και πως, όπως έμαθε, κατόπιν αυτού ο κ. Τσίπρας δήλωσε προβληματισμένος. Παραλλήλως, μνημονεύοντας παλαιότερες υποθέσεις, υπενθύμισε τις σε βάρος του μέσω ανακοινώσεων ή άρθρων επιθέσεις από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από στελέχη όπως οι Ευ. Διαμαντόπουλος, Ραχήλ Μακρή, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τρίτον, από κυβερνητικά στελέχη τώρα, με τη μήνυση των κ. Παρασκευόπουλου – Τόσκα και τις σε συνέχεια της μήνυσης απαξιωτικές σε βάρος του δηλώσεις σειράς άλλων.

Τούτων δοθέντων, ο κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε πως θα πρέπει να κληθεί να μιλήσει γι’ αυτήν την υπόθεση στην Επιτροπή Θεσμών ο πρωθυπουργός. Τελικώς, απόφαση ελήφθη χθες να προσέλθει ο κ. Παρασκευόπουλος την προσεχή Τετάρτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT