Περίοδος διεργασιών στην Κεντροαριστερά

Περίοδος διεργασιών στην Κεντροαριστερά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ζυμώσεις αρχίζουν για συνένωση της Κεντροαριστεράς. Τον ανομολόγητο αυτό στόχο είχε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ Φίλ. Σαχινίδη και ομιλητές την κ. Εύα Καϊλή, τον κ. Θόδ. Μαργαρίτη, τον καθηγητή Παν. Ιωακειμίδη και τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού Π. Τατσόπουλο. «Η Σοσιαλδημοκρατία και η Ανανεωτική Αριστερά πρέπει να ανασυνταχθούν και να χαράξουν νέα πορεία εκπροσωπώντας τις κοινωνικές δυνάμεις που αναλαμβάνουν ρίσκα και δημιουργούν νέο πλούτο» ήταν μία από τις κομβικές φράσεις του κ. Σαχινίδη, ο οποίος υπογράμμισε την εκτίμησή του ότι από το τελευταίο εννεάμηνο απεδείχθη πλέον περίτρανα ότι «ο χώρος δεν μπορεί να καλυφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τον στόχο της εκδήλωσης είχε ήδη υπονομεύσει πριν από την έναρξή της (διά της απουσίας του) το Ποτάμι. Εξηγώντας τη συγκεκριμένη επιλογή, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη όχι μόνον επαναλάμβαναν ότι το Ποτάμι «δεν έχει κανένα κοινό με τον παλαιοκομματισμό που εκφράζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ», αλλά έσπευδαν να υπενθυμίσουν ότι ο κ. Π. Τατσόπουλος, που εμφανίστηκε από κάποια ΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Σεβαστουπόλεως, έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος, μετά τις μετεκλογικές δηλώσεις του που προέτρεπαν τον κ. Θεοδωράκη να έρθει σε συνεννόηση με την κ. Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή