Βίτσας: «Δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στις Ενοπλες Δυνάμεις»

Βίτσας: «Δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στις Ενοπλες Δυνάμεις»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προς το κοινωνικό σύνολο εξήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, από την Τρίπολη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για το σημερινό εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «στο νέο προϋπολογισμό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή».

Από την άλλη μεριά, συνέχισε, «έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται τα χρήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ενώ ήδη το επίδομα παραμεθορίου έχει δοθεί κατά ένα μέρος». Επίσης, σημείωσε, «είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να προχωρήσουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα: να λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα αλλά και να αναγνωρίσουμε, με τον πιο θεσμικό και τον πιο επίσημο τρόπο, το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα επίπεδο συγκρότησης τους σε σωματεία και σε ομοσπονδίες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Βίτσας κατέστησε σαφές ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γιατί ο κεντρικός μας στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προασπίσουμε την κοινωνία. Είναι αρραγής η ενότητά μας αλλά και αποφασιστική η διάθεσή μας, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Για το αν θα υπάρχει ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα επιδείξει την αλληλεγγύη της στο πλαίσιο της ΕΕ, ώστε να εξαλειφθεί η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους, και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε αεροπορικές, χερσαίες και από θαλάσσης επιχειρήσεις».

Ο κ. Βίτσας σχολίασε περαιτέρω ότι «υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να δείξουμε συγχρόνως ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να επιδράσει στη ζωή μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις προσφυγικές ροές. Αντίθετα θα πρέπει να το απομονώσουμε από τα ζητήματα θρησκευτικού συναισθήματος, για να μπορέσουμε και να το νικήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, το να ορθώνουμε εσωτερικά τείχη σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, νομίζω ότι δεν είναι ένα θετικό γεγονός».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα πρέπει να γίνει και πολιτικό ο κ. Βίτσας ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε στο σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα αεροδρόμια. Ξέρω ότι υπάρχει από την Περιφέρεια και από τον δήμο σχετικό αίτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή