Πρ. Παυλόπουλος: Ισχυρό πλήγμα από το PSI

Πρ. Παυλόπουλος: Ισχυρό πλήγμα από το PSI

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., αναφέρθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο των εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γιάσεκ Κράβζικ. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ευθεία διασύνδεση της κοινωνικής συνοχής με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, επισημαίνοντας ότι «το κοινωνικό κράτος και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι τα βασικά συστατικά στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού». Απευθυνόμενος στον κ. Κράβζικ, ζήτησε τη συμβολή και τις ιδέες του φορέα που εκπροσωπεί για τη στήριξη του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος, «το οποίο πρέπει να στηριχθεί γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να μείνει στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα «έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε το PSI, όταν έγινε δηλαδή η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Πλήρωσε τότε πολύ ακριβά το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα. Χωρίς το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων που κατείχε, το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια». Επί τούτου, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να είναι αυτό το θύμα της αναδιάρθρωσης ενός χρέους».

Ο κ. Κράβζικ ανέφερε ότι όλα τα κράτη της Ε.Ε. πρέπει να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή και πρόσθεσε: «Στηρίξαμε ανέκαθεν την Ελλάδα και τον ελληνικό κοινωνικό διάλογο. Πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στη μεταρρύθμιση και τον μετασχηματισμό», ενώ τόνισε την ανάγκη συνεργασίας, «ώστε να έχουμε μια Ε.Ε. εργοδοτών, εργαζομένων και κοινωνίας που θα είναι κοινωνία ευημερίας για όλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή