Αποδοχή Γ. Πλακιωτάκη κατόπιν ενστάσεων

Αποδοχή Γ. Πλακιωτάκη κατόπιν ενστάσεων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν της αρκούσε η πολιτική ανυποληψία που την απειλεί, η Ν.Δ. κινδύνευσε χθες να εμπλακεί και σε μία άνευ προηγουμένου νομική αντιπαράθεση σχετικά με το πρόσωπο του υπηρεσιακού προέδρου που θα οδηγήσει το κόμμα στις εσωκομματικές κάλπες.

Η απόφαση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη να ορίσει τον κ. Γ. Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και, διά της παραίτησής του, επικεφαλής του κόμματος (σ.σ. ό,τι ακριβώς είχε πράξει τον Ιούλιο ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μεϊμαράκη) αμφισβητήθηκε, αρχικώς, από μερίδα βουλευτών. Ο κ. Χαρ. Αθανασίου, μάλιστα, σημείωσε στο Περιστύλιο της Βουλής ότι η τοποθέτηση Πλακιωτάκη είναι αντικαταστατική, προσθέτοντας ότι του κόμματος πρέπει να ηγηθεί ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. Το σκεπτικό της αμφισβήτησης εδράζεται στην ερμηνεία του καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο μόνον ο νόμιμος πρόεδρος, δηλαδή ο εκλεγμένος από τη βάση, μπορεί να ορίσει αντιπροέδρους προκειμένου να τον αναπληρώσουν. Ο κ. Μεϊμαράκης ορίστηκε ο ίδιος αντιπρόεδρος και, συνεπώς, δεν έχει τις πλήρεις αρμοδιότητες προκειμένου να ορίσει ο ίδιος αντιπρόεδρο, έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Σε παράλληλο χρόνο, η ανακοίνωση του κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου ότι κωλύεται να προεδρεύσει της ΚΕΦΕ φούντωσε τα σενάρια για μετωπική κίνηση αμφισβήτησης της τοποθέτησης του κ. Πλακιωτάκη. Κι αυτό διότι, σύμφωνα πάλι με το καταστατικό, ελλείψει αντιπροέδρων, σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου, του κόμματος ηγείται ο γραμματέας. Μάλιστα, το νομικό κουβάρι γινόταν ακόμη πιο μπερδεμένο καθώς με το κώλυμα Παπαμιμίκου στην ΚΕΦΕ, την προεδρία θα έπρεπε να αναλάβει ο κ. Γ. Πλακιωτάκης, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος όμως στο μεσοδιάστημα είχε επιλεγεί ως αντιπρόεδρος και, εν συνεχεία, πρόεδρος του κόμματος!

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σήμανε συναγερμός, ενώ ομάδα βουλευτών αναζήτησε νομικά αντεπιχειρήματα, με κυριότερο ότι ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε πλήρεις αρμοδιότητες, έχοντας καταρτίσει ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και έχοντας καταγραφεί στον Αρειο Πάγο ως πρόεδρος της Ν.Δ.

Εντέλει, πρυτάνευσε η λογική και οι τρεις υποψήφιοι (Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης), δίνοντας τον τόνο, δήλωσαν ότι αποδέχονται την τοποθέτηση Πλακιωτάκη, βάζοντας τέλος σε ένα ακόμη εσωκομματικό επεισόδιο πριν αυτό βαθύνει έτι περαιτέρω την εσωστρέφεια της παράταξης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή