Η ομαλή διεξαγωγή εκλογών το στοίχημα Πλακιωτάκη

Η ομαλή διεξαγωγή εκλογών το στοίχημα Πλακιωτάκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ως προσωπικό στοίχημα εκλαμβάνει την ομαλή και έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη κύκλο επαφών προς ομαλοποίηση του κλίματος, με κορυφαίες αυτές με τους πρώην πρωθυπουργούς κ. Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχε συνάντηση και με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ έχει λάβει την απόφαση να μην προχωρήσει σε αλλαγές ή αντικαταστάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έως ότου εκλεγεί ο νέος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο κύκλος επαφών του πρύτανη του Χαροκόπειου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ανέλαβε ρόλο τεχνικού συμβούλου, και του κ. Μεν. Δασκαλάκη με εταιρείες πληροφορικής σχετικά με τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας. Κατά πληροφορίες, έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από τουλάχιστον πέντε εταιρείες, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει σχετικώς και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στο παρασκήνιο γίνεται συζήτηση και για εναλλακτικό τρόπο ψηφοφορίας, με έντυπους καταλόγους. Οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μόνο στο εκλογικό τμήμα που θα λειτουργήσει η Νέα Δημοκρατία στα όρια του εκλογικού διαμερίσματος που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Για τους ετεροδημότες προτείνεται να δοθεί προθεσμία προκειμένου να επιλέξουν την περιοχή που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, ώστε αντίστοιχα να διαγραφούν από τους εκλογικούς καταλόγους του νομού τους.

Σχετική πρόταση κατέθεσε στην Κοινoβουλευτική Ομάδα η κ. Μπακογιάννη. Συζητείται ατύπως στην ΚΕΦΕ, χωρίς όμως να έχει λάβει και την έγκριση των τεσσάρων διεκδικητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή