Παυλόπουλος – Ματαρέλα για μεταναστευτικό και ΑΟΖ

Παυλόπουλος – Ματαρέλα για μεταναστευτικό και ΑΟΖ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα έχει πράξει στο ακέραιο αυτά που της αναλογούν και αναμένει από τους εταίρους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παραπέμποντας στη συζήτηση για το χρέος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε δηλώσεις του στη Ρώμη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Ματαρέλα για τη στάση της Ιταλίας κατά την ελληνική κρίση, όσον αφορά την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προανήγγειλε εξελίξεις προσεχώς στο θέμα καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, για το οποίο είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο». «Εχει γίνει πολλή και σοβαρή δουλειά κι από το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα στον τομέα αυτό», επισήμανε σχετικά.

Κεντρικό θέμα στη συνάντηση ήταν, βεβαίως, το προσφυγικό, με τον κ. Παυλόπουλο να τονίζει ότι «η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, καθορίζει και τον τρόπο φύλαξής τους, απαιτεί και ζητεί τη συμπαράσταση των Eυρωπαίων εταίρων, ιδίως μέσα από τον Frontex, και, βεβαίως, ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση το αυτονόητο, να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η χώρα μας δεν έχει σχέση αντιπαλότητας με την Τουρκία και ότι η Τουρκία έχει ευρωπαϊκό μέλλον, υπό τον όρο ότι θα σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT