Στ. Θεοδωράκης: Σε λάθος κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας

Στ. Θεοδωράκης: Σε λάθος κατεύθυνση ο κ. Τσίπρας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δέσμευση του κ. Αλ. Τσίπρα ότι θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα αναλογικότερο σύστημα από την παρούσα βουλή φάνηκε ότι ήταν ο βασικός στόχος του κ. Στ. Θεοδωράκη από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αυτό άλλωστε ήταν που ανέδειξε και στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της μαραθώνιας συζήτησης, δηλώνοντας την ικανοποίησή του που απέσπασε την σχετική υπόσχεση του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας κατά τα άλλα ότι εξ αρχής της συνάντησης τού επισήμανε ότι όλες οι επιλογές του κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.

«Είπα στον κ. Τσίπρα ότι η ευθύνη του είναι τεράστια, διότι ακόμη και πριν από τις τελευταίες εκλογές έλεγε ψέματα και για το ασφαλιστικό, μιλώντας για ένα παράλληλο πρόγραμμα και υποσχόμενος μαγικές λύσεις σε όλα τα μέτωπα».

Ενδεικτικό επίσης της ολομέτωπης ρήξης που έχει επιλέξει ως στρατηγική του πλέον ο κ. Θεοδωράκης με τον κ. Τσίπρα είναι ότι χαρακτήρισε την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «σύμπλεγμα που δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση» και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι το "Ποτάμι" όχι μόνο δεν διανοείται να γίνει τρίτος πόλος των δύο κυβερνητικών εταίρων, αλλά ότι διαφωνεί και με την πρόταση μιας Οικουμενικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε επίσης γνωστό ότι απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση του κ. Τσίπρα να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για το ασφαλιστικό και τον κάλεσε, ως οφείλει, να φέρει την πρόταση της κυβέρνησης στη βουλή, καταγγέλλοντάς τον ότι δεν παρουσίασε τίποτα  συγκεκριμένο στη σύσκεψη.

Τέλος τόνισε το ασαφαλιστικό ζήτημα, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ το αντιμετώπιζαν επί χρόνια ως «το τέρας που κατεξοχήν εκρυβαν κάτω από το χαλί», και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν την αναγκαία ευθύνη για να διαμορφωθεί ένα σύστημα που θα είναι βιώσιμο και χωρίς να επιφέρει νέα βάρη στους νεότερους εργαζομένους και επιπλεον περικοπές στους ήδη συνταξιούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή