ΚΚΕ: Επικίνδυνες οι αποφάσεις της Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας

ΚΚΕ: Επικίνδυνες οι αποφάσεις της Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με ανταλλαγή tweets, με τα οποία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ρίξει “στάχτη στα μάτια” του λαού και να δείξει ότι ακολούθησε δήθεν σθεναρή στάση στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία».

Με το καυστικό αυτό σχόλιο το ΚΚΕ άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις «επικίνδυνες και αντιλαϊκές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής», εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτές «εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, όχι μόνον για την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και τη Μεσόγειο, αλλά και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, καθώς και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο».

«Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός φέρουν σοβαρότατες ευθύνες», προσθέτει η ανακοίνωση του Περισσού, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν «εμπλέκουν σε σοβαρούς κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς τον ελληνικό λαό», επιβεβαιώνοντας παράλληλα «τη σύμπλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, με έτερη ανακοίνωση το ΚΚΕ καυτηρίασε και τη συζήτηση περί συναίνεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι έχει ως μόνο στόχο «τη χειραγώγηση του λαού και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου, με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο τσακωμός ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τ’ άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο δεν σχετίζεται με την προστασία των λαϊκών συμφερόντων, αλλά με το ποιοι και πώς θ’ αναλάβουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων που όλοι μαζί από κοινού έχουν ψηφίσει», κατέληξε ο Περισσός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή