Αλεξιάδης: Μείωση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση στον φόρο καυσίμων

Αλεξιάδης: Μείωση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση στον φόρο καυσίμων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Αυξήσεις στο φόρο καυσίμων για να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (ΣΚΑΪ), ο κ Αλεξιάδης είπε ότι μια η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Χωρίς να προσδιορίσει το ποσοστό της αύξησης, δεσμεύθηκε ότι στο μέλλον θα τα τέλη θα είναι χαμηλότερα, επιτρέποντας σε όσους έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό, θα επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που κάνουν συχνή χρήση αυτοκινήτου και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού.

«Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο, είπε ότι δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη , ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, αφού δεν θα είχε καμία εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.

«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αλεξιάδης, ο οποίος περαιτέρω επανέλαβε αρκετές φορές ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 – 15 – 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια», επεσήμανε ο κύριος Αλεξιάδης,  «αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν τόσο καιρό». Ωστόσο, όπως είπε, το ακριβές όριο δεν έχει ακόμη καθορισθεί.