Καταγγελίες Ραγκούση για «μαύρο» στη Διαύγεια

Καταγγελίες Ραγκούση για «μαύρο» στη Διαύγεια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαύρο» στη Διαύγεια από την κυβέρνηση καταγγέλλει ο κ. Ι. Ραγκούσης. Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι με νομοθετική διάταξη καταργείται η υποχρέωση ανάρτησης στο διαδίκτυο από «πληθώρα δαπανών» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι επιδιώκεται να νομιμοποιηθούν δαπάνες «που δεν σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια» και τονίζει ότι δεν πρόκειται για το πρώτο κρούσμα παράκαμψης της Διαύγειας, αλλά έρχεται μετά τη σχετική νομοθεσία για δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών την περασμένη άνοιξη. Επί του θέματος που δημιουργήθηκε, κυρίως λόγω δημοσιευμάτων στο Ίντερνετ, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κ. Κούτρας τόνισε ότι δεν καταργείται το νομοθετικό πλαίσιο της Διαύγειας, αλλά απλώς τακτοποιείται το πρόβλημα της μη εκκαθάρισης συγκεκριμένων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών «και μάλιστα προηγουμένων ετών». Όπως είπε, αφορά «μη εκκαθαρισμένες, για γραφειοκρατικούς λόγους, δαπάνες των ετών 2013 και 2014 ύψους 282.592,58 ευρώ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 41 συμψηφιστικά εντάλματα, που δεν αναρτήθηκαν εκ παραδρομής στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» και άλλα 240 συμψηφιστικά εντάλματα, τα οποία αναρτήθηκαν μετά την πραγματοποίηση της δαπάνης».

Ο κ. Κούτρας καταλήγει λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αναρτηθούν αυτά τα εντάλματα, και τόνισε ότι «η ανάρτηση των δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών στην Διαύγεια συνεχίζεται κανονικά βάσει της κείμενης νομοθεσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή