Απόστολος Τζιτζικώστας: Χρεώνει την αποτυχία σε μηχανισμούς, ΜΜΕ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Χρεώνει την αποτυχία σε μηχανισμούς, ΜΜΕ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στους ισχυρούς μηχανισμούς, την οικογενειοκρατία, αλλά και στα ΜΜΕ που, κατά την άποψή τους, υπονόμευσαν την υποψηφιότητα του Απ. Τζιτζικώστα απέδιδαν χθες συνεργάτες του την τρίτη θέση, που τελικώς κατέλαβε στην αναμέτρηση της Ν.Δ. Στο επιτελείο Τζιτζικώστα δεν μπορούσαν να κρύψουν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η υποψηφιότητα η οποία προεβάλλετο ως φαβορί δεν μπήκε καν στον δεύτερο γύρο. Και απέδιδαν το αποτέλεσμα –μεταξύ άλλων– και στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος, όπως έλεγαν, στήριξε με τους μηχανισμούς του σε όλη την επικράτεια –και κατεξοχήν στη Β. Ελλάδα– την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη με την υπόγεια προοπτική της επιστροφής του στα πράγματα. Ανθρωποι του στενού του περιβάλλοντος ισχυρίζονταν επίσης ότι η μάχη κρίθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν δηλαδή η προοπτική επανόδου του Κ. Καραμανλή λειτούργησε αντανακλαστικά υπέρ του κ. Μητσοτάκη από όσους αντελήφθησαν ότι η ψήφος στον κ. Μεϊμαράκη ήταν επί της ουσίας μια προσωρινή λύση.

Ωστόσο, ακόμη και στελέχη που στήριξαν δημοσίως τον κ. Τζιτζικώστα εξέφραζαν χθες κατ’ ιδίαν και μια άλλη άποψη για το ατυχές αποτέλεσμα. Ελεγαν ότι «οι νεφελώδεις απόψεις του περί ανανέωσης και δομικής ανασυγκρότησης της Ν.Δ. απεδείχθη ότι δεν έπεισαν το μέγα πλήθος που προσήλθε στις κάλπες» και παραδέχονταν ότι «εντέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που κέρδισε το στοίχημα της νέας σελίδας που όλοι προσδοκούν για τη Ν.Δ.». Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει είναι ποια στάση θα κρατήσει ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς οι χιλιάδες ψηφοφόροι του και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του εκ των πραγμάτων θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου. Συνεργάτες του χαρακτήριζαν «αυτονόητο» ότι «ο Απόστολος δεν μπορεί έπειτα από όσα έχει καταγγείλει για τις χρόνιες παθογένειες της Ν.Δ. να στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Την ίδια ώρα, ωστόσο, επιφυλάσσονταν για τον αν θα λάβει σαφή θέση υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Με αυτά τα δεδομένα η πιθανότερη εκδοχή είναι ο κ. Τζιτζικώστας να μην λάβει ξεκάθαρη θέση τις επόμενες ημέρες, αλλά διά των τοποθετήσεών του ότι το κόμμα χρειάζεται μια γενναία ανανέωση, την οποία και ο ίδιος υποσχόταν, να στηρίξει εμμέσως τον Κυρ. Μητσοτάκη. Επισημαίνεται, άλλωστε, ότι το ίδιο ακριβώς αναμένεται να πράξουν και αρκετοί από τους βουλευτές που στήριξαν ενθέρμως την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα αποδομώντας την προοπτική να επανεκλεγεί ο Ευ. Μεϊμαράκης. Με πρώτο τον κ. Μάκη Βορίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή