Αίτημα επανεισδοχής μεταναστών σε Τουρκία

Αίτημα επανεισδοχής μεταναστών σε Τουρκία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απάντηση της Τουρκίας σε αίτημα επανεισδοχής 136 παράνομων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται υπό καθεστώς διοικητικής απέλασης, περιμένει τις επόμενες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι Μαροκινοί υπήκοοι, που έφτασαν στην Ελλάδα διασχίζοντας το Αιγαίο μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αξιωματικός την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην «Κ» ότι όσοι μετανάστες προέρχονται από Μαρόκο, Τυνησία και Αλγερία εντάσσονται στην κατηγορία των οικονομικών μεταναστών που δεν χρήζουν προστασίας και είναι απελάσιμοι. Με την είσοδό τους στη χώρα ξεκινά πλέον η σχετική διαδικασία απέλασής τους. Ηδη στα αστυνομικά κρατητήρια των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται αρκετοί παράνομοι μετανάστες (50 στη Σάμο, 41 στη Λέσβο, 20 στη Λέρο, 10 στη Χίο), που πρόκειται εντός των ημερών να μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Ηδη στην Κόρινθο βρίσκονται περισσότεροι από 120 παράνομοι μετανάστες κυρίως από το Μαρόκο και την Αλγερία, που οδηγήθηκαν εκεί από τις εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντο.

Μέχρι πρότινος στους παράνομους μετανάστες δινόταν από την ΕΛ.ΑΣ. προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Με το σφράγισμα των συνόρων όμως γι’ αυτές τις εθνικότητες από την ΠΓΔΜ και έπειτα από εντάσεις στον χώρο φιλοξενίας στο Τάε Κβον Ντο φάνηκε, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ότι αυτή η στάση δεν αποδίδει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή