ΚΚΕ: Πλήττονται κοινωνικά δικαιώματα

ΚΚΕ: Πλήττονται κοινωνικά δικαιώματα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία για τη γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, αλλά και τη διαφωνία του ΚΚΕ για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, εξέφρασε χθες ο γ.γ. του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, έπειτα από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εργασίας. Συγκεκριμένα, στη συνάντησή του με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, εξέφρασε την ανησυχία του Περισσού για την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην «επεκτατική τουρκική πολιτική», με αφορμή τη ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για «ουσιαστικά, περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι τον Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που η Αγκυρα το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή, δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους». Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για δυσμενείς εξελίξεις και στο Κυπριακό, αλλά και για την όξυνση της οικονομικής κρίσης που θα επηρεάσει πολλά, ανάμεσα στα οποία, το ασφαλιστικό.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κουτσούμπας είχε επισκεφθεί νωρίτερα τον κ. Γ. Κατρούγκαλο, στον οποίο και γνωστοποίησε την αρνητική θέση του ΚΚΕ για το νέο ασφαλιστικό. «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της, όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τις συντάξεις και συνολικά το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, εν ονόματι της βιωσιμότητας και όλα αυτά που έχουμε γνωρίσει κατά διαστήματα», δήλωσε επί του θέματος, χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος επισήμανε ότι πλήττονται όλα τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή