Ποτάμι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί να δώσει λύσεις

Ποτάμι: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί να δώσει λύσεις

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας καμία αλλαγή από αυτές που προωθεί η κυβέρνηση, αν ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν μας πείσει εμπράκτως πως έχει πλέον κατανοήσει ότι τις λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας πρέπει να τις συνδιαμορφώσει μια ευρεία πλειοψηφία της Βουλής και όχι η παραπαίουσα κυβέρνησή του».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Στ. Θεοδωράκης έστειλε χθες και νέο δημόσιο μήνυμα στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να ακούσει επιτέλους τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και εξηγώντας παράλληλα στους πολίτες την αρνητική στάση του κόμματός του, όχι μόνο στο ασφαλιστικό αλλά και στα επόμενα νομοσχέδια που αναμένονται στη Βουλή, όπως αυτό της φορολογίας των αγροτών.

«Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εξακολουθεί να αιφνιδιάζει όλα τα κόμματα παρουσιάζοντας ως τετελεσμένες τις επιλογές της, τη στιγμή που έχει αποτύχει σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα τα οποία έχει κληθεί να διαχειριστεί από τον Ιανουάριο έως σήμερα», έλεγαν χθες συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη. Επισημαίνεται, δε, ότι στο στόχαστρο της κριτικής της Σεβαστουπόλεως έχει πλέον εμμέσως πλην σαφώς μπει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και τούτο διότι στο Ποτάμι δεν κρύβουν την όχλησή τους για τη θετική στάση του κ. Παυλόπουλου έναντι των κυβερνητικών επιλογών, ενώ, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που εκ της θέσεώς του θα όφειλε να επιδιώκει με τις παρεμβάσεις του την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας.

Σειρά εκδηλώσεων

Το Ποτάμι θα αρχίσει από το Σάββατο μια σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα με τίτλο «λιγότερες δαπάνες, λιγότεροι φόροι» με στόχο να καταδείξει τις σπατάλες της σημερινής κυβέρνησης κυρίως στη διαχείριση των κρατικών κονδυλίων. Στην πρώτη εκδήλωση που θα γίνει στο Χίλτον με κεντρικούς ομιλητές τους Παν. Καρκατσούλη, Παν. Βλάχο, Χ. Θεοχάρη, Αντ. Λυμπεράκη, Δημ. Γκιόκα και Στρ. Μούγερ θα αναδειχθούν συγκεκριμένα παραδείγματα μέσα από τα οποία θα γίνει προσπάθεια να καταδειχθεί πόσα χρήματα θα μπορούσε να εξοικονομήσει το Δημόσιο αν για παράδειγμα αξιοποιούσε τις υποδομές του περιορίζοντας τα ενοίκια που καταβάλει για κτίρια, καταργούσε άχρηστους οργανισμούς του, και κυρίως μείωνε τη γραφειοκρατία, πολεμώντας παράλληλα τον κατακερματισμό των αρμοδιοτήτων και εν γένει το πελατειακό κράτος, που, όπως λένε στο Ποτάμι, είναι η πρώτη αιτία αποθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και επομένως της επιζητούμενης ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή