Ευ. Βενιζέλος: «Οαση» το mail Χαρδούβελη

Ευ. Βενιζέλος: «Οαση» το mail Χαρδούβελη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιτομή του ελληνικού προβλήματος περιγράφει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος το ασφαλιστικό και τη συζήτηση που γίνεται περί μεταρρύθμισής του, σε μακροσκελές άρθρο του στο ekyklos.gr. Η κυβερνητική πρόταση για τη λύση του ασφαλιστικού, τονίζει, κάνει το «mail Χαρδούβελη» να μοιάζει με όαση, συγκρινόμενο με όσα περιλαμβάνει. Ο κ. Βενιζέλος συνδέει την εξαιρετικά σκληρή και περιοριστική πρόταση του κ. Γ. Κατρούγκαλου με τη συνολική υποχώρηση της θέσης της χώρας σε μια σειρά ζητημάτων, κατά τη διάρκεια του έτους το οποίο συμπίπτει με τη διακυβέρνηση του τόπου από το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βρέθηκε να χειρίζεται το ασφαλιστικό που η ίδια επιβάρυνε και η ίδια τοποθέτησε στα χειρότερα δυνατά συμφραζόμενα, παρότι η χώρα –σε πείσμα των προσπαθειών της κυβέρνησης– βρίσκεται πολύ κοντά στην επανάκτηση πρωτογενούς πλεονάσματος και όχι με πρωτογενές έλλειμμα 13,5% του σημερινού ΑΕΠ, όπως συνέβαινε το 2009», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι μια σοβαρή και ολοκληρωμένη παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να απαντά και να επικεντρώνεται στα εξής ζητήματα: Α) Στα επαγγελματικά ταμεία ως τρίτο πυλώνα συμπλήρωσης των ποσοστών αναπλήρωσης. Β) Στον σεβασμό της αναλογικής ισότητας και στην προστασία του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος. Γ) Στην αποθάρρυνση της αδήλωτης εργασίας. Δ) Στη χορήγηση φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις έντασης εργασίας. Ε) Στην αξιοποίηση της περιουσίας της γενικής κυβέρνησης. Στ) Στη μέριμνα να μην αυξηθεί το μη μισθολογικό κόστος εργασίας σε βάρος της προοπτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή