Το Ποτάμι υπέρ κατάργησης της μονιμότητας

Το Ποτάμι υπέρ κατάργησης της μονιμότητας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οριστική κατάργηση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα είναι η μία από τις επτά προτάσεις που θα εισηγηθεί σήμερα ο κ. Στ. Θεοδωράκης, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ποτάμι στο Χίλτον με τίτλο «Κόβουμε σπατάλες – κόβουμε φόρους». Συνεργάτες του ήδη από χθες έσπευδαν να τονίσουν ότι είναι η πρώτη φορά που κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ελλάδα παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση στο πολυσυζητημένο ζήτημα της μονιμότητας και προϊδέαζαν ότι η σημερινή εκδήλωση θα προκαλέσει αίσθηση κυρίως για τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν τα στελέχη του κόμματος. Οπως για παράδειγμα ότι τα 15 υπουργεία της χώρας μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να ενοικιάζουν περισσότερα από 255 ιδιωτικά κτίρια, όταν υπάρχουν δεκάδες δημόσια αναξιοποίητα, ενώ στην εκδήλωση θα κατονομαστούν και οι πλέον ζημιογόνοι από τους 404 οργανισμούς του κράτους που αρνούνται να απογραφούν και αποδεδειγμένα πλέον δεν παράγουν κανένα έργο για τους πολίτες.

Στην εκδήλωση ανάμεσα σε άλλους θα μιλήσουν οι κ.κ. Παν. Καρκατσούλης, Χαρ. Θεοχάρης και Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού θα προβεί και σε καταγγελίες για να εκθέσει την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας π.χ. ότι η κυβέρνηση έχει προσθέσει 900 νέους υπαλλήλους στις ανώτατες δομές των υπουργείων! Θα προκαλέσει επίσης τον πρωθυπουργό να εξηγήσει με ποια ακριβώς κριτήρια προσλαμβάνονται ακόμη και τώρα διάφοροι ημέτεροι ως σύμβουλοι των υπουργών. Παρεμπιπτόντως, χθες το Ποτάμι με εμφανή ειρωνεία συνεχάρη δημοσίως τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη «για τον διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων», όπως «και τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή και κυρίως αξιοκρατική επιλογή του».

Παράλληλα, χθες η Σεβαστουπόλεως εξέδωσε και νέα σκληρή ανακοίνωση για το ασφαλιστικό. Κατήγγειλε μάλιστα ως θρασύτατο τον αρμόδιο υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, καταλογίζοντάς του ότι προσπαθεί να κρύψει τις δραστικές μειώσεις που θα έχουν στις συντάξεις τους όσοι εξέλθουν από την εργασία τους σε μόλις δύο χρόνια από σήμερα ακόμη κι αν είναι συνεπείς σε όλες τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή