Μπαράζ μεταρρυθμίσεων προτείνει ο κ. Θεοδωράκης

Μπαράζ μεταρρυθμίσεων προτείνει ο κ. Θεοδωράκης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταιγισμό μεταρρυθμιστικών προτάσεων επιχειρεί να «απαντήσει» ο κ. Στ. Θεοδωράκης στην αίσθηση που υπάρχει πια στην κοινή γνώμη ότι το κόμμα του έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δυνάμει κοινό που απευθύνεται, λόγω της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού αναδεικνύει διαρκώς τις τελευταίες ημέρες θέματα που ξέρει ότι διχάζουν τη Ν.Δ. Οπως, π.χ., την άμεση άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, την ανάγκη δημιουργίας χώρων καύσης νεκρών σε όλους τους μεγάλους δήμους, υπενθυμίζοντας… παρεμπιπτόντως και την άτολμη στάση που τήρησε η Ν.Δ. στην πρόσφατη ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.

«Η εκλογή του Μητσοτάκη αξίζει μεν ένα μπράβο, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην αλλαγή της χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα: πώς τα κόμματα εξουσίας, τα οποία βαρύνονται με πολλά εγκλήματα, θα αλλάξουν ρότα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας», είπε χθες ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη σε ρ/σ της Θεσσαλονίκης (Focus FM), ενώ, θέλοντας να διαψεύσει κατηγορηματικά όσα γράφονται περί πιθανής σύμπραξής του με τη Ν.Δ., πρόσθεσε: «Εμείς δεν αναζητάμε πολιτική στέγη ή πολιτική ομπρέλα, καθώς έχουμε το κίνημά μας και θα ανταποκριθούμε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Ποτάμι. Οποιαδήποτε κουβέντα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις».

Με το ίδιο σκεπτικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις στη Ν.Δ. έχουν προκαλέσει μιαν αναιτιολόγητη υπεραισιοδοξία σε μερίδα πολιτών. «Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα σοβαρευτούμε μετά την παταγώδη διάψευση του Τσίπρα», είπε και εξέφρασε την ανησυχία «μήπως σε μια χώρα μαθημένη στα μεγάλα ψέματα υπάρχει περίπτωση ένα τμήμα του κόσμου να συνεχίσει να αναζητά ψεύτικες λύσεις». Παράλληλα η Σεβαστουπόλεως θέλησε χθες να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και στο θέμα που προκλήθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος υπήρχε σχέδιο προστασίας του Νομισματοκοπείου. «Υστερα από τις συνεχείς αποκαλύψεις, η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει για να μάθουν οι πολίτες τι πραγματικά συνέβη εκείνους τους κρίσιμους μήνες», επισήμανε το Ποτάμι, προσθέτοντας πως «όταν ο πρωθυπουργός δίνει εντολή στην ΕΥΠ να φρουρήσει το Νομισματοκοπείο, για να μην κάνουν “ντου” οι υπουργοί του, το παράλογο έχει περάσει σε νέα διάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή