Τσακαλώτος: Να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση

Τσακαλώτος: Να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς προβληματισμένος μπροστά στο ενδεχόμενο να καταγραφούν αργοπορίες στη διαδικασία αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του μνημονιακού προγράμματος εμφανίστηκε στη Βουλή ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η ισχυρή επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να τελειώσουμε γρήγορα είναι ξεκάθαρη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και μεταξύ άλλων σημείωσε, σε συνέχεια των συζητήσεων που είχε το τελευταίο διάστημα με τους θεσμούς και τους Ευρωπαίους ομολόγους του: «Τους εξήγησα ποιος είναι ο οδικός χάρτης της ελληνικής κυβέρνησης. Συμπεριλαμβάνει το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συζήτηση για το χρέος, ώστε να απελευθερωθεί η συμπιεσμένη συζήτηση που υπάρχει. Θα υπάρξει επιστροφή των επενδύσεων και θα είναι καλύτερη η θέση της Ελλάδας για να μετατρέψει τον φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο. Για εμάς ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ακουσαν αυτά που τους είπα, και μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μιλούσα με ανθρώπους που έψαχναν για λύση και όχι για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. Εχουμε πρόβλημα εάν το ΔΝΤ θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία». Σε σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης, ότι παρουσιάζει την κατάσταση με τρόπο αισιόδοξο, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε:

«Δεν είμαι φύσει αισιόδοξος. Οπως σας έχω εξηγήσει και άλλες φορές, οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι έχουν την ίδια πιθανότητα να κάνουν λάθος. Απλώς οι αισιόδοξοι περνάνε καλύτερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή