«Φρένο» από υπουργούς στα σενάρια αλλαγών στο ασφαλιστικό

«Φρένο» από υπουργούς στα σενάρια αλλαγών στο ασφαλιστικό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μικρό παράθυρο που θέλησε να ανοίξει ο πρωθυπουργός με την αρχική ομιλία του, ως προς πιθανές αλλαγές στην κατατεθείσα κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, ήρθαν με τις ομιλίες τους οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, ιδιαίτερα δε ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, να κλείσουν σχεδόν ερμητικά.

Ο πρώτος εκ των δύο υπεραμύνθηκε του συνόλου των στοιχείων της πρότασης που φέρει αρχικώς τη δική του υπογραφή. «Τολμάμε με τη δική μας μεταρρύθμιση όσα δεν τολμήσατε εσείς» είπε ο υπουργός Εργασίας. Για να συνεχίσει: «Το σύστημά μας χαρακτηρίζεται από την κοινωνική δικαιοσύνη. Προστατεύουμε τους αδύναμους. Η εθνική σύνταξη είναι αποκλειστικά από φορολογία. Ο μηχανισμός για ποσοστά αναπλήρωσης βοηθά τους πλέον αδύναμους. Ο,τι ακούστηκε ως κριτική είναι η αντεστραμμένη πραγματικότητα». Στη συνέχεια και αφού παραδέχτηκε ότι οι εισφορές «είναι πράγματι υψηλές», τόνισε ότι δεν είναι εφικτή η μείωσή τους. «Οποιος προτείνει μείωση εισφορών, προτείνει ουσιαστικά μείωση συντάξεων» σημείωσε, για να πει μόνο ως προς τα όσα προβλέπονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες: «Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε αύξηση της μεταβατικότητας, ενδεχομένως».

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είχε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για λήψη μέτρων σχετικά με το ασφαλιστικό και πως είχε υποσχεθεί μαζικές απολύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή