Εντονο επεισόδιο μεταξύ Κεγκέρογλου και Φάμελλου στην Βουλή

Εντονο επεισόδιο μεταξύ Κεγκέρογλου και Φάμελλου στην Βουλή

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών, ήρθε σήμερα να προστεθεί στην μακρά γκρίζα λίστα των συμβάντων εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, το περιεχόμενο της οποίας «εμπλουτίστηκε» με μεγάλη συχνότητα ειδικά στα τελευταία χρόνια της κρίσης και κυρίως από την είσοδο στη Βουλή της «Χρυσής Αυγής». Μόνο που αυτή τη φορά, πρωταγωνιστές ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και όχι συνάδελφοί τους από το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η αρχή έγινε όταν, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου, ζητώντας το λόγο ο Β. Κεγκέρογλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) κατήγγειλε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκρ. Φάμελλο, ότι τον προσέγγισε στο βουλευτικό του έδρανο και του απηύθυνε απειλές: «Ηρθε και με απείλησε ο κ. Φάμελλος. Μου είπε «Τώρα που θα βγούμε έξω, θα σου δείξω εγώ». Και με αυτό τον τρόπο, τραμπουκίζοντας, έδειξε τον πραγματικό του εαυτό. Δεν επιτρέπονται απειλές σε αυτή την αίθουσα», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου για να χαρακτηρίσει τον κ. Φάμελο «κυβερνητικό υποτλή βουλευτή, αφού λέει «ναι» σε ό,τι λέει η κυβέρνηση».

Αμέσως αντέδρασε ο βουλευτής της πλειοψηφίας: Εξήγησε ότι ο κ. Κεγκέρογλου άρχισε το επεισόδιο, χαρακτηρίζοντάς τον «γλύφτη», καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα υπερασπιζόταν την επιλογή υπουργών να καταθέσουν εκπρόθεσμες τροπολογίες, άσχετες με το περιεχόμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. «Μου είπε ότι είμαι γλύφτης και εγώ του είπα να βγούμε έξω από την αίθουσα για να μου εξηγήσει τί εννοεί», είναι η εκδοχή του κ. Φάμελλου, που έσπευσε να συμπληρώσει με καυστικό ύφος ότι ο κ. Κεγκέρογλου «δεν τιμά το ρόλο του βουλευτή».

Οι δύο βουλευτές στη συνέχεια αντήλλαξαν διάφορες εκφράσεις που δεν ακούστηκαν εν μέσω θορύβου στην αίθουσα της Ολομέλειας και τελικώς, το επεισόδιο έλαβε τέλος, μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Δημ. Κρεμαστινού.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή