Ενταση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

Ενταση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε την Παρασκευή η Βουλή με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κατάσταση οξύνθηκε σημαντικά, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «χουντικό κοινοβούλιο», απευθυνόμενος προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Κοινοβούλιο τέτοιο που θα το μετατρέπει ο κάθε υπουργός σε χουντικό κοινοβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τη δυνατότητα του υπουργού να αποφασίζει κατά το δοκούν για τον αριθμό των αδειών στα ΜΜΕ.

«Να ανακαλέσεις, θα έπρεπε να ντρέπεσαι κάτσε κάτω» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Παππάς.

«Εσένα ντροπή σου – είσαι άσχετος και δεν θα κάνεις στη Βουλή ό,τι θες – να μου μιλάς καλά εδώ δεν θα τραμπουκίζεις» ανταπάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν επιτρέπεται να αφήνετε να γίνεται η Βουλή άλλης χώρας… Πέντε χρόνια σας έχουμε υποστεί δεν μας φοβίζετε είστε εχθροί της δημοκρατίας και θα το πληρώστε από το λαό» δήλωσε δε.

«Αυτό που κάνετε είναι Πολωνία» είχε δηλώσει δε νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον επίμαχο νόμο της πολωνικής κυβέρνησης για τα ΜΜΕ που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ΕΕ.

«Μπορείς να βάλεις προϋποθέσεις, αλλά αν τις πληρούν δεν μπορείς να επιλέξεις όσους θες εσύ» τόνισε, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομοθετήματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απάντησε ότι δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα αλλά επί «20 χρόνια και με ευθύνη κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων υπήρχε άνομο τηλεοπτικό τοπίο για το οποίες πολλές φορές δεν έφταιγαν καν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αλλά ήταν όμηροι στο πλαίσιο της οικονομικής και της πολιτικής διαπλοκής». «Έδιναν νερό και στέγη στο θερμοκήπιο διαπλοκής…» πρόσθεσε.

«Φέρνουμε τροπολογία για να σας απελευθερώσουμε από πιέσεις που σάς ασκούν» υποστήριξε δε ο κ. Βούτσης.

Για «προσχηματική αντιπαράθεση άνευ ουσίας» έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος. «Το ζήτημα είναι ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν το πάνω χέρι (…) εμείς δεν θα λάβουμε μέρος στην ψηφοφορία για την αντισυνταγματικότητα, αρνούμαστε» τόνισε ο βουλευτής.

Για αλυσιτελή διάταξη έκανε λόγο από την πλευρά του Ποταμιού ο Χάρης Θεοχάρης. «Γιατί δεν φέρατε τον αριθμό αδειών; αυτή η διάταξη δεν κάνει τίποτα» αναρωτήθηκε,

«Θα μπούμε στην ίδια μοίρα με Πολωνία και Ουγγαρία για έλεγχο ενημέρωσης, θα μπει η χώρα σε περιπέτειες» προειδοποίησε ο κ. Θεοχάρης. Η αίτηση αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος από την αντιπολίτευση απορρίφθηκε. 

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή