ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: «Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τεράστιο κόστος του λαϊκισμού»

koumoutsakosss

Για αναξιοπιστία απέναντι στους πολίτες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Σε δηλώσεις του στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε πως σήμερα πραγματοποιείται «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από τότε που συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση» τονίζοντας πως «δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση της αναξιοπιστίας». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «με τις σημερινές κινητοποιήσεις ο κόσμος εκφράζει αντίθεση και αγωνία για το αύριο, όμως κατά κυριο λόγο εκφράζει αγανάκτηση για τη σκόπιμη εξαπάτηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα έταξαν και άλλα κάνουν. Το κόστος του λαϊκισμού είναι τεράστιο και το κόστος το πληρώνει ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως «το συμπέρασμα είναι πως η κρίση δεν τελειώνει με ψέματα, και πως ο  τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα».

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως τις τελευταίες μέρες  άρχισε «το παραμύθι», όπως είπε,  της αποσταθεροποίησης. «Ψάχνει να κατασκευάσει εχθρούς. Μιλούν για σχέδιο αποσταθεροποίησης από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Καλέσαμε την κυβέρνηση, αν έχει αποδείξεις να καταθέσει στοχεία. Με την σιωπή της φαίνεται πως αυτό είναι μια απόπειρα συκοφαντίας όσων διαδηλώνουν απέναντί της» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση πως προσπαθεί να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης κάνοντας λόγο για μία τακτική που είχε πέρσι τα γνωστά επώδυνα αποτελέσματα και που είχε δραματικές συνέπειες στην οικονομία.  Οπως είπε κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό της αποτέλεσμα και αξιολογείται από το αν είναι τελικά αποτελεσματική. «Ποιό θέμα διαπραγματεύτηκαν και έφεραν καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που είπαν αρχικά;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ο Εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως « η ίδια η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο χρησιμοποιεί τις δημοκρατικές διαδικασίες για να κερδίσει την ηγεσία της χώρας. Ολα αυτά τα κάνει βάζοντας τη χώρα σε μια ατέρμονη διαδικασία για να κρατήσει την εξουσία. Αν σκεφτεται διαφυγή δια εκλογών αυτό είναι πρόβλημά του κ. Τσίπρα» είπε επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε μια συζήτηση την οποία θεωρεί τελείως αντιπαραγωγική.

Σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Σόιμπλε στο Αμβούργο ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε την απορία του για το τί ήθελε να πει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών. «Ο ελληνικός λαός στο σύνολό του έχει επισφραγίσει τη βούλησή του να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει εμείς με ενέργειες ή παραλείψεις να δίνουμε τα όποια επιχειρήματα σε καποιους στην ευρώπη που θα επιθυμούσαν να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για τη χώρα» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συμβάλλει με το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προβλήματος. «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ούτε το αιγαίο απέραντο νεκροταφείο ούτε η χώρα μας απέραντος καταυλισμός» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αναδείξει στο Λονδίνο όπου βρίσκεται τις πραγματικές πτυχές του προβλήματος.

Ασκώντας κριτική στη στάση της κυβέρνησης και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε εδώ και καιρό ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως ο «πρωθυπουργός πρέπει να διαβεβαιώσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε, να επισημάνει στην Ευρώπη ότι και εκείνη οφείλει να ανταποκριθεί τάχιστα στις δικές της υποχρεώσεις, με την μετεγκατάσταση προσφύγων, ενίσχυση της Φρόντεξ και σταθερή οικονομική στήριξη στη χώρα μας, και τέλος να τονίσει στους Ευρωπαίους την ανάγκη συμμόρφωσης της Τουρκίας στις δικές της δεσμεύσεις».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ εξεταστική επιτροπή για τα όσα δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Γιάννης Βαρουφάκης επισημαίνοντας πως τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών «δεν σχολιάστηκαν από τον βασικό αποδέκτη των όσων είπε, δηλαδή κυβέρνηση και Τσίπρα. Αυτό καθιστά τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης ως τη μόνη αλήθεια» τόνισε.

Τέλος όσον αφορά τις Ανεξάρτητες Αρχές ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως θέση της ΝΔ είναι ότι «σε μια δημοκρατική σύγχρονη ευρωπαική πολιτεία οι ανεξάρτητες δημοκρατικές αρχές πρέπει να ασκούν το ρόλο τους. Αν αυτό είναι η βούληση της κυβέρνησης υπάρχει πεδίο. Τέτοια ένδειξη όμως δεν έχουμε. Υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών», είπε χαρακτηριστικά.