Επίθεση κατά Μαξίμου για τις άδειες από Ποτάμι

Επίθεση κατά Μαξίμου για τις άδειες από Ποτάμι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είτε να πάρει πίσω τον νόμο του είτε να εξηγήσει στη Βουλή γιατί προσπάθησε να την κοροϊδέψει, παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κάλεσε χθες ο Στ. Θεοδωράκης τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με αφορμή την επίμαχη τροπολογία που περιορίζει σε 4 τις νέες τηλεοπτικές άδειες. «Το ζήτημα είναι απλό: είτε ο κ. υπουργός βάσισε την πολιτική του σε λάθος στοιχεία είτε εν γνώσει του χρησιμοποίησε ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τον πρωθυπουργό και τη Βουλή», επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, διατυπώνοντας παράλληλα το αιχμηρό ερώτημα «ποιοι, άραγε, επωφελούνται από το νέο τηλεοπτικό καθεστώς που προσπαθεί να στήσει ο κ. Παππάς».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Σεβαστουπόλεως παρέθεσε σειρά στοιχείων για τον αριθμό των τηλεοπτικών καναλιών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία αποδεικνύουν ότι ήταν εντελώς αναληθή τα αντίστοιχα που επικαλέστηκε ο κ. Παππάς. «Ακόμη και τα στοιχεία για το τηλεοπτικό τοπίο στην Κύπρο που ανέφερε ο κ. Παππάς είναι ψέματα, καθώς στη Μεγαλόνησο λειτουργούν 7 ιδιωτικά κανάλια και όχι 4», επισήμανε η Σεβαστουπόλεως, ενώ οι βουλευτές του Ποταμιού κ. Χ. Θεοχάρης και Γ. Αμυράς τόνισαν ότι «είναι γκεμπελικής λογικής όχι μόνον η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση στην Ελλάδα, αλλά η επιλογή της να αιτιολογήσει ως τάχα αναγκαία τη μείωση των ιδιωτικών καναλιών, αποσιωπώντας ή και παραποιώντας τα στοιχεία που μόνη της ζήτησε και έλαβε από τις ελληνικές πρεσβείες στην Ε.Ε.

Το δε αστείο είναι ότι η κυβέρνηση πίστευε ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο, λες και είναι δύσκολο να πληροφορηθεί κάποιος σήμερα πόσα κανάλια λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ε.Ε.», προσέθεταν οι δύο βουλευτές και επικαλούνταν ενδεικτικά ότι «στην Ιρλανδία, με μισό πληθυσμό από την Ελλάδα, λειτουργούν 12 ιδιωτικοί σταθμοί και 6 δημόσιοι, στην Αυστρία 9 και στην Πορτογαλία 49 τηλεοπτικοί σταθμοί, εκ των οποίων οι 12 είναι μεικτού περιεχομένου».

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Ποτάμι άσκησε χθες σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και με αφορμή τον τρόπο που χειρίζεται τους αγρότες. «Είναι εγκληματικό οι Ελληνες παραγωγοί να είναι τόσο πίσω από τους συναδέλφους τους των 28 κρατών της Ε.Ε., σε σχέση με την αξιοποίηση της νέας ΚΑΠ, αλλά αυτά απαιτούν σχέδιο και σοβαρή δουλειά. Δηλαδή δύο ζητούμενα που η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι ασύμβατα με τον χαρακτήρα της», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης και κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να υιοθετήσει έστω τώρα την κεντρική εκ των προτάσεων του Ποταμιού: «Να ξεκαθαριστεί έστω ποιος μπορεί να είναι ο αποδέκτης όλων των μέτρων στήριξης που παρέχονται από την Ε.Ε., δηλαδή ποιος είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή