ΝΔ: «Ανοιγμα» μέσω του νέου προγράμματος

ΝΔ: «Ανοιγμα» μέσω του νέου προγράμματος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω δημόσιας πρόσκλησης προς στελέχη της αγοράς, του πανεπιστημιακού χώρου αλλά και των επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων, προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στη συγγραφή του νέου κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., η ηγετική ομάδα του κόμματος επιδιώκει να ανοίξει τις «γαλάζιες» πόρτες και παράλληλα να υπερβεί τις συγκεκριμένες, ενίοτε δε και γηρασμένες, κομματικές δομές.

Με καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής βιογραφικών την 23η Φεβρουαρίου, η Ν.Δ. μοιάζει να αντιμετωπίζει την εν λόγω διαδικασία και ως «δοκιμαστικό» για μια νέα γενιά στελεχών πρώτης γραμμής τα οποία «θα πρέπει να διαθέτουν μεταπτυχιακό ακαδημαϊκό τίτλο, άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, υψηλή επικοινωνιακή δεξιότητα». Ο αρμόδιος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης δεν έκρυψε ότι η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου προγράμματος μπορεί να συντμηθεί, μη αποκλείοντας εμμέσως πλην σαφώς το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ τόνισε πως σε αυτή την πορεία «η Ν.Δ. δεν θέλει να περιοριστεί στη γνώμη μόνο των γνωστών κομματικών στελεχών, η συμβολή των οποίων θα είναι ούτως ή άλλως πολύτιμη. Θέλει να κάνει ένα άνοιγμα στο πανεπιστήμιο, στην αγορά, στην κοινωνία των πολιτών. Σε αξιόλογους Ελληνες οι οποίοι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράμματος, αξιοποιώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δρομολογεί τις διαδικασίες για το τακτικό συνέδριο του Απριλίου και χθες δημοσιοποιήθηκε η σύνθεση της –υπό τον κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη– οργανωτικής επιτροπής. Για τη θέση αντιπροέδρου επελέγη, δείγμα της διάθεσης του κ. Μητσοτάκη να τηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες, ο δηλωμένος «καραμανλικός» και «υπαρχηγός» της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, βουλευτής Αττικής Γ. Βλάχος. Μετέχουν, επίσης, οι Κ. Τσιάρας, Α. Παπαμιμίκος, Λ. Αυγενάκης, Γ. Οικονόμου, το σύνολο σχεδόν των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη (Μ. Μπεκίρης, Νικ. Παπαθανάσης, Μακ. Λαζαρίδης, Β. Σπανάκης, Κ. Κυρανάκης, Τ. Γαϊτάνης, Θαν. Νέζης) και δύο γυναίκες, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Ρόδη Κράτσα και η Βασιλική Ευταξά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή