Η συνάντηση Ντεμιρτάς – Τσίπρα

Η συνάντηση Ντεμιρτάς – Τσίπρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επικριτικά δημοσιεύματα σχολίασαν αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης την επίσκεψη του επικεφαλής του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τα σχόλια εστιάζονται, κυρίως, στο γεγονός ότι το κ. Ντεμιρτάς εμφανίσθηκε εξαιρετικά επικριτικός έναντι της πολιτικής που ασκεί η Αγκυρα.

Η συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση όχι μόνο με το κουρδικό, αλλά και με την κατάσταση στη Συρία, με την προσφυγική κρίση, με τη δράση του Ισλαμικού Κράτους. Ο κ. Ντεμιρτάς, στις δηλώσεις του, που προβλήθηκαν ιδιαίτερα στα τουρκικά μέσα, εμφανίσθηκε εξαιρετικά επικριτικός έναντι της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και της στάσης που έχει υιοθετήσει έναντι του Ισλαμικού Κράτους, ενώ έκανε λόγο για δογματικές πολιτικές της Αγκυρας, για έχθρα προς τους Κούρδους και για κρυφή ατζέντα του ΑKP. Μάλιστα, σχολιάζοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι της Τουρκίας σε σχέση με το προσφυγικό, μίλησε για ελλιπή κατανόηση, για να προσθέσει ότι το ζήτημα δεν πρόκειται να λυθεί εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον για το κουρδικό ζήτημα και για το ζήτημα της Συρίας.

Μάλιστα, δηκτικά σχολίασε ότι οι Βρυξέλλες δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους όσον αφορά το προσφυγικό, τα αίτια που το προκαλούν και το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπισθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή