Το Ποτάμι καταγγέλλει απόπειρα ελέγχου των sites

Το Ποτάμι καταγγέλλει απόπειρα ελέγχου των sites

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις και επιλογές που παραπέμπουν πλέον σε ολοκληρωτικό καθεστώς αποδίδει στην κυβέρνηση το Ποτάμι, κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί τις τελευταίες μέρες. «Μετά την τηλεόραση είναι πια εξόφθαλμο ότι οι άνθρωποι που, δυστυχώς, έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους θέλουν να ελέγξουν τόσο το ραδιόφωνο όσο ακόμη και τον τρόπο που μεταδίδονται οι ειδήσεις στο Ιντερνετ», κατήγγειλαν οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη.

Αφορμή αποτέλεσε μια δήλωση χθες στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «μία από τις μεγάλες παθογένειες (της χώρας) είναι η αυτονόμηση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης». «Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει με τον πλέον κυνικό τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ενημέρωση. Τη θέλει απολύτως ελεγχόμενη, όπως τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», σχολίασε η Σεβαστουπόλεως, και ως απόδειξη επικαλέστηκε το Μητρώο Online Media, το οποίο εξήγγειλε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, καλώντας τους ιδιοκτήτες διαδικτυακών μέσων να εγγραφούν με πλήρη στοιχεία για τις εταιρείες τους.

«Το ΕΣΡ παραμερίζεται και πάλι, αυτήν τη φορά από τον γ.γ. Τύπου, ο οποίος εξουσιοδοτείται να κρίνει σε ποια σάιτ θα δίνεται κρατική διαφήμιση», κατήγγειλε το Ποτάμι, τονίζοντας ότι το κριτήριο της κυβέρνησης θα είναι προφανώς «η διασπορά ψευδών ειδήσεων υπέρ της». Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης απάντησε απαξιωτικά στο Ποτάμι, με το επιχείρημα ότι «το Μητρώο Online Media αφορά αποκλειστικά επαγγελματικές επιχειρήσεις ΜΜΕ (και όχι μπλογκ ή ερασιτεχνικές ιστοσελίδες )» και τονίζοντας πως «η εγγραφή σε αυτό θα είναι εθελοντική». Η Σεβαστουπόλεως ωστόσο ανταπάντησε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας αφελές το επιχείρημα περί εθελοντικής εγγραφής, καθώς ο κ. Βερναρδάκης με απλά λόγια ήδη λέει σε όλους τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ: «Αν δεν έρθετε μαζί μας, δεν θα έχετε στο εξής διαφήμιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή