Ο Παππάς αναλαμβάνει και νέα αρμοδιότητα

Ο Παππάς αναλαμβάνει και νέα αρμοδιότητα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω τροπολογίας, συνήθους πλέον εργαλείου νομοθέτησης για την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας «διορθώνει» νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει προσωπικά την αρμοδιότητα, με απόφασή του, να προσδιορίσει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα παρέχεται άδεια σε εργαζομένους της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προκειμένου να έχουν παράλληλη εργασία σε ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου, βάσει του οποίου ανέλαβε και την αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λειτουργίας τηλεοπτικών καναλιών, ο υπουργός Επικρατείας τώρα αναλαμβάνει νέες «ευθύνες» με την εν λόγω τροπολογία που εντάχθηκε στο υπό ψήφιση κατά το αμέσως προσεχές μέλλον νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Ούτε στην προτεινόμενη διάταξη ούτε όμως και στην αιτιολογική έκθεση που τη συνοδεύει, γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στο είδος των «κριτηρίων» που θα καθορίσει η μελλοντική υπουργική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 4339/2015 (άρθρο 55§3) υπάρχει τόσο η πρόβλεψη για την κατόπιν ειδικής αδείας παράλληλη απασχόληση των συγκεκριμένων εργαζομένων, όσο και η περιγραφή των όρων υπό τους οποίους η σχετική άδεια θα δίνεται. Ειδικότερα, η διάταξη έλεγε ότι μπορούν «κατόπιν αδείας να απασχολούνται παράλληλα σε έντυπα, ηλεκτρονικά ή διαδικτυακά ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα, εφόσον η παράλληλη απασχόλησή τους δεν σχετίζεται ως προς το αντικείμενό της με τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης τους και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους». Η χθεσινή τροπολογία φέρει ως προσθήκη στα προαναφερθέντα: «Τα κριτήρια χορήγησης της ως άνω άδειας θα προσδιοριστούν με απόφαση που εκδίδει ο υπουργός, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή