Θεοδωράκης: Συλλογικά η διαμόρφωση ψηφοδελτίων

Θεοδωράκης: Συλλογικά η διαμόρφωση ψηφοδελτίων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύσταση ενός 19μελούς συμβουλίου που θα έχει στο εξής την ευθύνη όχι μόνον της αξιολόγησης των στελεχών, αλλά και της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών, θα είναι η καινοτομία του συνεδρίου του Ποταμιού που αρχίζει την προσεχή Παρασκευή. Ο κ. Θεοδωράκης προσδίδει πολύ μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη ιδέα, καθώς, αυτοεξαιρούμενος από το εν λόγω συμβούλιο, επιδιώκει να καταδείξει ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα κόμμα θα αποτολμήσει να επιλέγει συλλογικά τα στελέχη του και όχι να τα επιβάλλει ο αρχηγός του.

Με το συμβούλιο αυτό άλλωστε ο κ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι θα απαντήσει και σε όσους του καταλογίζουν υπερσυγκεντρωτισμό, ενώ τον ίδιο στόχο θα εξυπηρετεί και η καθιέρωση τριών ακόμη «θεσμών». Ενός 15μελούς οργάνου για τη χάραξη της πολιτικής και η εκλογή από το συνέδριο δύο γραμματέων, οι οποίοι θα έχουν στο εξής της ευθύνη της οργάνωσης και της επικοινωνίας του κόμματος με τους βουλευτές.

Αν κάτι, ωστόσο, περιμένουν με αγωνία τα περίπου 1.000 μέλη που εικάζεται ότι θα μετάσχουν στο συνέδριο, είναι η κεντρική πρόταση του κ. Στ. Θεοδωράκη για την πορεία του κόμματος. Και τούτο διότι ο ίδιος δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει πώς ακριβώς εννοεί την προαναγγελθείσα διεύρυνση του Ποταμιού, με τα στελέχη του κόμματος να διχάζονται ως προς την πολυσυζητημένη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον, δε, ότι στο Ποτάμι υπάρχει και τρίτη τάση που εκφράζεται δημοσίως από τον κ. Ιάσονα Φωτήλα και η οποία υποστηρίζει ότι μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη είναι πολιτικώς αυτονόητη η σύμπραξη του Ποταμιού με τη Ν.Δ. και πως αν τούτο δεν συμβεί, το κόμμα δεν έχει θα έχει καμία τύχη στις επόμενες εκλογές. Στην τάση αυτή ανήκουν, βέβαια, και τα πρώην στελέχη της Δράσης, τα οποία επίσης αναμένουν την πρόταση του κ. Θεοδωράκη, όπως εξάλλου κι εκείνοι που πιστεύουν ότι το Ποτάμι πρέπει να παραμείνει πολιτικά αυτόνομο. Ως εκ τούτου, το συνέδριο δεν αποκλείεται να επιφυλάσσει και εκπλήξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή