Κοινή γραμμή Αθήνας, Ρώμης στο προσφυγικό

Κοινή γραμμή Αθήνας, Ρώμης στο προσφυγικό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασικό θέμα συζήτησης το προσφυγικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 4 Μαρτίου, προκειμένου να προετοιμάσουν με τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά τη διακυβερνητική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 8 Μαρτίου, με τη συμμετοχή και των πρωθυπουργών από τις δύο χώρες. Οι συναντήσεις είναι, βεβαίως, πολύ σημαντικές, καθώς τότε θα υπάρχουν ήδη και τα πρώτα αποτελέσματα από τις περιπολίες των νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο.

Τις τελικές ημερομηνίες των συναντήσεων ανακοίνωσε χθες ο κ. Κοτζιάς, κατά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος χθες βρέθηκε στην Αθήνα με ευρεία ατζέντα θεμάτων, από τον αγωγό TAP και τους κάθετους –προς τα Βαλκάνια– διασυνδετηρίους μέχρι την οικονομική συνεργασία στον αγροτοβιομηχανικό τομέα, τον πολιτισμό και, βεβαίως, το προσφυγικό και τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις. Μεταξύ των κ. Κοτζιά και Τζεντιλόνι υπήρξε σύμπνοια. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. σήμερα είναι πολύπλοκα και σύνθετα. Δεν χρειάζονται “εύκολες” κινήσεις που οδηγούν στον κατακερματισμό της Ευρώπης και στην επανεθνικοποίηση, με την κακή έννοια του όρου», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς. Αναφερόμενος στο Δουβλίνο ΙΙ, ο κ. Τζεντιλόνι διεμήνυσε ότι: «Η επαναπροώθηση είναι ευρωπαϊκό καθήκον, δεν μπορεί να είναι καθήκον μιας μεμονωμένης χώρας. Και το λέω αυτό ευθέως. Ουδείς μπορεί να διανοηθεί ότι είμαστε χώρες πρώτης γραμμής και ότι αυτό το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά την Ιταλία και με ιδιαίτερο τρόπο την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή