Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα σύνορα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα σύνορα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αύξηση των προσφυγικών ροών και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ ήταν τα θέματα της τηλεδιάσκεψης που είχαν, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με βασικό αντικείμενο το Συριακό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι τέσσερις ηγέτες συζήτησαν «μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία και τη σημασία της αποστολής του ΝΑΤΟ, αλλά και για τον συντονισμό μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής ροής προς την Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε μεν την πίεση που υφίσταται η Ελλάδα, πλην όμως φάνηκε να κατανοεί τις θέσεις χωρών της Ευρώπης υπέρ του κλεισίματος συνόρων προς την Ελλάδα: «Κάθε κράτος έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να ελέγχει την επικράτειά του, συμπεριλαμβανομένου και το ποιοι θα μπορούν να εισέρχονται τη χώρα». Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαμηνύθηκε πως «ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την απόφασή του να βοηθήσει στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή