«Κλειστά» χαρτιά κρατάει ο Στ. Θεοδωράκης

«Κλειστά» χαρτιά κρατάει ο Στ. Θεοδωράκης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο αρχίζει το συνέδριο του Ποταμιού, αλλά μάλλον το Σάββατο θα είναι η καθοριστική μέρα για το μέλλον του, καθώς τότε θα πάρουν τον λόγο οι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι, ως γνωστόν, έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για την πορεία που πρέπει στο εξής να ακολουθήσει. Ο κ. Θεοδωράκης, ακόμη και χθες, απέφυγε έστω και να προϊδεάσει για τη δική του πολιτική πρόταση, διατηρώντας για τον εαυτό του το στοιχείο της έκπληξης. «Το συνέδριο είναι καθοριστικό, αλλά τα καλά συνέδρια δεν κάνουν τα καλά κόμματα. Τα καλά κόμματα γεννιούνται από τις ιδέες», είπε (ΑΝΤ1), θέλοντας εκ προοιμίου να υποβαθμίσει τις φωνές κριτικής που ξέρει ότι αυτήν τη φορά θα ακουστούν έναντί του.

Αν κάτι αναμένουν με ενδιαφέρον οι περίπου 1.200 σύνεδροι που θα πάρουν μέρος είναι η στάση του κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος ατύπως θεωρείται πλέον το αντίπαλον δέος του κ. Θεοδωράκη. Παράλληλα αναμένεται να αναδειχθούν και όλες οι διαφορετικές τάσεις που έχουν ήδη καταγραφεί. Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιάσονας Φωτήλας έχει ήδη πει πως το Ποτάμι είναι καταδικασμένο να στερέψει, αν δεν συμπράξει με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κ. Σπύρος Λυκούδης εξακολουθεί να ομιλεί για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς. Ο κ. Θεοδωράκης, τέλος, για πρώτη φορά θα έχει απέναντί του και αντίπαλο, τον καθηγητή της Οξφόρδης κ. Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος θα παραχωρήσει σήμερα και συνέντευξη Τύπου για να αναδείξει τα λάθη της παρούσας ηγεσίας αλλά και τη δική του αντιπρόταση για το κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή