Eπίθεση Λεβέντη στην κυβέρνηση και πρόταση για σχηματισμό οικουμενικής

Eπίθεση Λεβέντη στην κυβέρνηση και πρόταση για σχηματισμό οικουμενικής

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρότασή του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης να παραμένει διαρκώς κατατεθειμένη στον δημόσιο διάλογο, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασ. Λεβέντης, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο –στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους– επισημαίνοντας ότι «στις κρίσιμες αυτές στιγμές η άποψη των πολιτικών αρχηγών των δημοκρατικών κομμάτων μου είναι πάντα χρήσιμη». Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ανήσυχος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση διαψεύδεται σε πολλά από αυτά που επιδιώκει πολύ γρήγορα».

Λίγο πριν από τη συνάντηση, σε συνέντευξή του (Ρ/Σ Παραπολιτικά) άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον κ. Παυλόπουλο. Ειδικότερα, αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «τους θεωρώ άσχετους, έχω αρχίσει να φοβάμαι για τη χώρα», ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεση να επαναλάβει και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση, καθώς, όπως πρόσθεσε, «τώρα ο Τσίπρας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση». Μίλησε, μάλιστα, για οικουμενική με διάρκεια ζωής ώς το τέλος της τετραετίας. «Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία και κατάστρωση εθνικού σχεδίου» ανέφερε. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι είναι κατά, εξηγώντας ότι η διενέργειά τους θα έχει μεγάλο κόστος και δεν πρόκειται να δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Πάντως, ο κ Λεβέντης έστρεψε τα βέλη του και κατά του κ. Παυλόπουλου, λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι υπάλληλος του κ. Τσίπρα». Εκτίμησε τέλος ότι η μεταξύ τους σχέση «έχει ξεπεράσει τα όρια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που υπηρετεί τον ρόλο του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή