Σταθάκης: «Eχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου»

Σταθάκης: «Eχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επανέλθουν οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο News247.

O κ. Σταθάκης σημείωσε ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, η οποία δεν ωφελεί κανέναν και θεωρεί εφικτό, αφού κάτσουμε ξανά στο ίδιο τραπέζι με τους δανειστές, η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες, μέχρι το καθολικό Πάσχα.

Έκανε λόγο για διαφορά φιλοσοφίας της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, ωστόσο εκτιμά ότι θα βρεθεί τελικά λύση, χωρίς η ελληνική πλευρά να αλλάξει την κεντρική αρχή της, δηλαδή το "όχι" σε έναν νέο κύκλο μείωσης των συντάξεων.

«Η κυβέρνηση σαφώς και έχει όραμα για το μέλλον της οικονομίας και αυτό ίσως γίνει περισσότερο σαφές, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, που θυμίζω ότι θα σημάνει και την υλοποίηση σχεδόν του 70% της συμφωνίας του καλοκαιριού» δηλώνει, επίσης, ο κ. Σταθάκης, ενώ όσον αφορά στις κινητοποιήσεις χαρακτήρισε λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, μετά από μία πενταετία μέτρων με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και προσθέτει: «Έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαλόγου».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο νέο αναπτυξιακό νόμο, που, μετά τη διαβούλευση με Βρυξέλλες και θεσμούς, θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ χαρακτηρίζει την ενοποίηση του θεσμικού πλαισίου για το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας, καθώς, όπως λέει, με τις διευκολύνσεις που θα παρέχει η νομοθεσία, το κλίμα θα γίνει πολύ πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή