Δ. Κουτσούμπας: Oδηγούμαστε σε εγκλωβισμό προσφύγων

Δ. Κουτσούμπας: Oδηγούμαστε σε εγκλωβισμό προσφύγων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η πορεία του προσφυγικού δεν είναι σε καλό δρόμο και ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, οδηγούν μόνο σε εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας». Με τη φράση αυτή ο γ.γ. του ΚΚΕ έσπευσε να αιτιολογήσει την επιλογή του να αποχωρήσει πρώτος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν από τις 5.30, καταγγέλλοντας μάλιστα «παζάρια και αλισβερίσια της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων με την Ε.Ε., διότι δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προσφυγικού στη ρίζα του προβλήματος, ούτε μειώνουν τις επιπτώσεις του». Η απόφαση του κ. Κουτσούμπα να αποχωρήσει μάλλον ήταν προειλημμένη, καθώς ήδη από προχθές το ΚΚΕ είχε αποσαφηνίσει ότι οι επιλογές μετεγκατάστασης που προωθεί η Ε.Ε. για κάποιους μετανάστες, όχι μόνον είναι ατελέσφορες, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση και με τις διεθνείς συνθήκες που δίνουν τη δυνατότητα στους πρόσφυγες πολέμου να επιλέξουν εκείνοι τη χώρα του προορισμού.

Επιπλέον, o κ. Κουτσούμπας που κατέθεσε προτάσεις του ΚΚΕ «για να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τους Ελληνες που υποφέρουν», εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την παρουσία της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο. «Το ΝΑΤΟ προσκλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη Ρωσία και το κουρδικό ζήτημα», τόνισε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, εξετίμησε ότι «η παρουσία του ανοίγει τον δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενάντια στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για γκριζάρισμα νέων ζωνών» και κάλεσε ευθέως την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την υπογραφή της για την έλευσή του. Ηδη τις πρώτες αυτές μέρες έχουμε αρνητικές ενδείξεις και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας ότι οι τουρκικές αξιώσεις θα γενικευθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή