Π.Καμμένος: Με εθνική γραμμή «στα ελάχιστα»

Π.Καμμένος: Με εθνική γραμμή «στα ελάχιστα»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα μεταβεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μια «εθνική γραμμή», όπως αυτή εκφράστηκε χθες από το κοινό ανακοινωθέν, εξέφρασε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Είναι σημαντικό που υπάρχει εθνική γραμμή στα ελάχιστα», είπε ο κ. Π. Καμμένος, σημειώνοντας, πάντως, ότι το κοινό ανακοινωθέν δεν συνυπέγραψαν το Κομμουνιστικό Κόμμα και η Ενωση Κεντρώων – για τους δικούς του λόγους το κάθε κόμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αναφέρθηκε και στις διαφωνίες οι οποίες κατεγράφησαν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σε άλλα –πέραν του προσφυγικού-μεταναστευτικού– κυβερνητικά θέματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής θα ζητήσει να εφαρμοστούν όλες οι διεθνείς συμφωνίες, η συμφωνία σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και εκείνη η οποία προβλέπει επιστροφή στην Τουρκία των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη από τα εδάφη της.

Με την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις απέδωσαν τα εύσημα στις Ενοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κατά την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών.

«Η ηγεσία και τα στελέχη των Ε.Δ. κατάφεραν σε 13 ημέρες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της χώρας, και έτσι ο πρωθυπουργός θα έχει καλύψει όλα τα απαιτούμενα στην επικείμενη σύνοδο». 

Τέλος, ερωτηθείς, χαρακτήρισε μικροπολιτικού ενδιαφέροντος το αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη συγκρότησης εθνικής κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή