Συμπαράταξη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Συμπαράταξη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βαθιά λύπη για τα θύματα των επιθέσεων στις Βρυξέλλες αλλά και τη συμπαράταξη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εκφράζει η πολιτειακή ηγεσία της χώρας και σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο, αλλά και προς τις οικογένειες των αθώων θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για «αποτρόπαιες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν την Ευρώπη και τις δημοκρατικές αξίες της, καθώς και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες στο σύνολό τους». Την «αλληλεγγύη της Ελλάδας στον βελγικό λαό» εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twittter ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι «ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη». Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η κ. Ολγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε πως «το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες αποτελεί επίθεση ενάντια στην Ευρώπη της δημοκρατίας».

Ως ενέργεια που πρέπει να παταχθεί, προκειμένου να διαφυλαχθούν η ασφάλεια και η ελευθερία ως βασικές αξίες της Ευρώπης, αντιμετωπίζεται το τρομοκρατικό χτύπημα από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη. «Οι στυγνές δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι χτύπημα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι χτύπημα και στην Ελλάδα. Υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις μιας δύσκολης εποχής. Η πάταξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών είναι ζωτική ανάγκη και προτεραιότητα όλων των ευρωπαϊκών κρατών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε: «Η σκέψη μας στον βέλγικο λαό. Θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν. Η Ευρώπη μια οικογένεια απέναντι στην τρομοκρατία και τον φανατισμό». Σε καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες προχώρησε με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες επιθέσεις αξιοποιούνται για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, την ενίσχυση των μέτρων καταστολής, της ξενοφοβίας και τον εκφοβισμό του λαού». Και καλεί τους λαούς να «επαγρυπνούν, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής “μυρίζει μπαρούτι”, ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη και οι ανταγωνισμοί ισχυρών καπιταλιστικών χωρών οξύνονται επικίνδυνα».

Από το Ποτάμι εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «η θλίψη και η οργή της Ευρώπης πρέπει να μετατραπούν σε στοχευμένη δράση εναντίον όλων των πυρήνων που γεννούν τρόμο. Ο φόβος των κληρονόμων του Διαφωτισμού πρέπει να μετατραπεί σε Ορθό Λόγο που θα αποδώσει συγκεκριμένα και αποτελεσματικά ευθύνες». Για ακόμη ένα φονικό τρομοκρατικό χτύπημα στη καρδιά της Ευρώπης κάνουν λόγο από την Eνωση Κεντρώων και τονίζουν πως «απέναντι στην ωμή βία και την τρομοκρατία ένα έχουμε να πούμε, αργά η γρήγορα η δημοκρατία θα νικήσει». Τέλος, ως «ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες του δυτικού κόσμου, με απρόβλεπτες παρενέργειες» χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή