Επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού

Επίθεση Κωνσταντοπούλου κατά του πρωθυπουργού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιφύλαξε η τέως πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο απηύθυνε –με ανοιχτή επιστολή της – είκοσι ερωτήματα σχετικά με τις πράξεις της κυβέρνησής του σε θέματα δικαιοσύνης και διαφάνειας.

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου αποκαλεί τον κ. Τσίπρα «αρχιερέα (ή “πατριάρχη” αν προτιμάτε) της νέας διαπλοκής» και κλείνει την επιστολή της ως εξής: «Από τις ευθύνες σας δεν θα ξεφύγετε. Θα το εγγυηθεί ο λαός μας. Σας το εγγυώμαι και εγώ προσωπικά».

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει είναι τα εξής: «Τι έχετε πράξει για την ακύρωση του επιζήμιου, άκυρου και αξιόποινου συμβιβασμού με τη Siemens; Γιατί η σημερινή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναίρεσε και δεν υλοποίησε την έρευνα επί της λίστας Λαγκάρντ που είχα εισηγηθεί και είχε αποφασισθεί την περασμένη άνοιξη; Γιατί στο 3ο μνημόνιο, στο οποίο εισήχθη αντισυνταγματική συνταξιοδοτική τροπολογία που περιέκοπτε συντάξεις, έγινε φωτογραφική εξαίρεση των συνταξιούχων της Tράπεζας της Ελλάδος, ενώ εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Μ. Μπαλαούρας, συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδος; Γιατί δεν καταργήσατε νομοθετικά ούτε μία από τις ντροπολογίες της κυβέρνησης Σαμαρά; Γιατί διορίσατε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Σαγιά, μολονότι υπήρξε νομικός παραστάτης του κ. Σάφα στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Τι απέγινε με τη διαφάνεια στους διορισμούς στο Δημόσιο; Τι απέγινε με την ενίσχυση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τον έλεγχο των ΜΜΕ και του τραπεζικού συστήματος; Θυσιάστηκε υπέρ της νεοδιαπλοκής με αρχιερέα (ή “πατριάρχη Αλέξιο”) εσάς και αρχιμανδρίτη τον κ. Παππά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή