Μητσοτάκης: Τολμήστε τις εκλογές

Μητσοτάκης: Τολμήστε τις εκλογές

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εφ’ όλης της ύλης μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ζητεί πρόωρες εκλογές.

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ας δώσει τη λύση ο λαός. Τολμήστε να πάμε σε εκλογές», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε το αίτημα, αντιτείνοντας πως στο τέλος της τετραετίας «θα κριθούμε όλοι». Παρά την προαναγγελία αποκαλύψεων από το Μέγαρο Μαξίμου, η ομιλία του πρωθυπουργού εμπεριείχε τελικώς «άσφαιρα πυρά», αφού εν πολλοίς βασίστηκε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ως «αντίβαρο» ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» λέγοντας πως η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει την πρόταση, εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί παράλληλη Εξεταστική για τα capital controls και το τελευταίο μνημόνιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αλλά και για το κύκλωμα εκβιαστών, ενώ έντονη υπήρξε η κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, με τον τελευταίο να επισημαίνει πως «η διαπλοκή εξακολουθεί και σήμερα να συναλλάσσεται με την εξουσία, και εξουσία είστε εσείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή