Τσίπρας: «Ευπρόσδεκτη η συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ»

Τσίπρας: «Ευπρόσδεκτη η συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω twitter επέλεξε να απαντήσει ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας στις διαμαρτυρίες των Ελλήνων καλλιτεχνών μετά την ανακοίνωση του γενικού προγράμματος και των κατευθύνσεων του Διεθνούς πια Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. Στην χθεσινή μου συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη Τύπου, η ελληνική εκπροσώπηση στο φεστιβάλ θα προέλθει μόνο από τους κρατικούς φορείς πολιτισμού, γεγονός που αρκετοί καλλιτέχνες εξέλαβαν ως εξαίρεση των ανεξάρτητων ελληνικών παραγωγών από τη διοργάνωση.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής του φεστιβάλ Γιαν Φαμπρ, ο οποίος απέβαλε τον τίτλο «καλλιτεχνικός διευθυντής» που του προσέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και αυτοπροσδιορίστηκε ως «επιμελητής» (curator), οι Ελληνες καλλιτέχνες θα εισέρχονται σταδιακά στο φεστιβάλ από το 2017 και με «ποσόστωση» –το 1/3 του φεστιβαλικού κορμού– μέχρι και το 2019, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο «Ελληνικό Matrix», όπου η ελληνική καλλιτεχνική παρουσία θα αποτελεί τον κύριο κορμό του φεστιβάλ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή