Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 8 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στις 8 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. έναντι ΣΥΡΙΖΑ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού παγιώνεται και η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται σημαντικά και φθάνει στο 8% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που διεξήχθη το διήμερο 29-30 Μαρτίου.

Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ενωση Κεντρώων με 4%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 1,5%.

Τα δύο πιο χαρακτηριστικά ευρήματα είναι η αίσθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για τη Διαφθορά στη Βουλή (το 23% θεωρεί ότι κέρδισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ το 16% ο πρωθυπουργός) και η αποδοκιμασία των χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Το 66% θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την κυβέρνηση είναι λανθασμένη (το 48% διαφωνεί απόλυτα και το 18% μάλλον διαφωνεί) και μόλις το 20% την επικροτεί (8% συμφωνεί απόλυτα με αυτή και 12% μάλλον συμφωνεί). Το 47% θεωρεί ότι η παρουσία προσφύγων στην Ελλάδα αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στη χώρα, ενώ το 43% όχι.

Η Ν.Δ. προηγείται στην παράσταση νίκης, καθώς ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτίθενται να ψηφίσουν, το 50,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η Ν.Δ., ενώ το 20,5% εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάλογο πνεύμα και ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το 31,5% επιθυμεί να σχηματισθεί κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία και το 36% επιθυμεί άλλη εξέλιξη. Η Ν.Δ. παρουσιάζει αυξημένη συσπείρωση (81%), ενώ αντίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει μια αίσθηση αποσυσπείρωσης με το σχετικό ποσοστό να είναι μόλις 43%.

Το 71% πιστεύει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα χειροτερεύσει η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (το 45,5% θεωρεί ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει και το 25,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει). Μόλις το 5,5% θεωρεί ότι θα βελτιωθεί (1% σίγουρα και 4,5% μάλλον). Το 22% θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT