Απάντηση Τόσκα σε Ν.Δ., Ποτάμι

Απάντηση Τόσκα σε Ν.Δ., Ποτάμι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, έστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατηγορώντας Ν.Δ. και Ποτάμι για τους χειρισμούς τους στο θέμα των διαγωνισμών των έργων των Κέντρων Υποδοχής Προσφύγων στα νησιά. O κ. Τόσκας κατηγορεί ευθέως τον Στ. Θεοδωράκη και την αξιωματική αντιπολίτευση για παράκαμψη των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, με το επιχείρημα ότι απευθύνθηκαν απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας τα τεύχη δημοπράτησης για το Κέντρο Κράτησης της Χίου αντί να απευθυνθούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. «Με αυτή του την ενέργεια ο κ. Θεοδωράκης έδειξε ότι προτιμά να πλήττει έμμεσα και συκοφαντικά το υπουργείο και την Ελληνική Αστυνομία, απευθυνόμενος στην υπηρεσιακή ηγεσία της, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα αυτοπρόσωπης απάντησης» αναφέρει στην επιστολή.

Για τη νομιμότητα της διαδικασίας, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι διεξήχθη λεπτομερής προσυμβατικός έλεγχος και τονίζει ότι στο έργο της Χίου «το ποσοστό έκπτωσης του πρώτου μειοδότη ήταν διπλάσιο του δεύτερου (30,5 %)». Κλείνοντας την επιστολή του, ο κ. Τόσκας άφησε αιχμές κατά της Ν.Δ., λέγοντας ότι «κάποια συμφέροντα ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, μαθημένα σε άλλου είδους αναθέσεις από το παρελθόν. Εμείς ωστόσο δεν “αξιοποιήσαμε” τον επείγοντα χαρακτήρα του έργου αλλά αποβλέψαμε σε ανταγωνιστικές προσφορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή